kantoren

kantoren  |  Koopmans Bouw & Ontwikkeling

Koopmans Bouw & Ontwikkeling

Enschede, Mei 2013

kantoorrevitalisatie en innovatie door M+R

In het vernieuwde kantoor worden de vestigingen Apeldoorn en Enschede samen ondergebracht. Om dit te kunnen realiseren is er gekozen voor een flexibele werkomgeving; een open structuur met flexibele werkplekken deze zijn verdeeld in drie domeinen over drie verdiepingen. Door de flexibele werkomgeving wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare vierkante meters en kon het gehele programma worden gerealiseerd, zo bespaart Koopmans behoorlijk op de huisvestingskosten.

Het bestaande kantoorgebouw met traditionele kantoorcel indeling en een centraal gelegen ganggebied heeft een totale metamorfose ondergaan. Het kantoor is aan de binnenzijde volledig gestript; voor het realiseren van een prettige werkomgeving dienen de verlichting, akoestiek en klimaat optimaal worden uitgevoerd; zo zijn er nieuwe akoestische plafonds aangebracht; is er een duurzaam verlichtingsplan met daglichtregeling en wordt de koeling en verwarming middels plafond inductie units geregeld. Als vloerbedekking is gekozen voor een speciale tapijttegels; deze heeft een goede eigenschap voor het opnemen van ‘fijnstof’ en dempt het contactgeluid.

De werkplekken zijn uitgerust met een elektrische hoogte instelling en privacy schermen, de beeldschermen zijn gemonteerd op monitorbeugels. Iedere verdieping is uitgerust met een huiskamer, lockerkasten, concentratie- en overlegruimten en samenwerkplekken. Om de ruimte visueel te ‘breken’ zijn er, waar voorheen het gangpad was, nu sculpturale meubelunits voorzien in de vorm van een ‘skyline’ (als referentie naar de bouwonderneming) Deze units hebben een reprovoorziening, telefoonplekken, overlegplekken en open kastruimte ten behoeve van samples en materialen voor de bouwprojecten. De overlegruimten zijn voorzien van een akoestische ‘schil’ – waarbij de noodzakelijke profielen van de glaswanden onzichtbaar zijn opgenomen in de bouwkundige vloer en systeemplafond. De overlegplekken worden geaccentueerd met pendelarmaturen, boven de werkplekken zijn gependelde tl-armaturen met ‘up- en down lighting’ aangebracht. Voor de overige gebieden waar minder licht noodzakelijk is, is het lichtniveau bewust laag gehouden (maximaal 250 lux) zodat er een uitgebalanceerd energievriendelijk lichtplan is.

De verbouwing van het kantoor was meteen een prima aanleiding om het gebouw duurzamer te maken en na oplevering het BREEAM - certificaat very good (3 sterren) te behalen. Ook de entree is aangepakt, de receptiebalie is vernieuwd en voorzien van een verhoogde vloer voor de receptiemedewerkers, er zijn ontvangst- en overlegzitjes en een teleconferentieruimte.

Het plan voor het eet-werkcafé wordt later uitgevoerd, de investering staat voor komende jaren op de planning.
 

Terug naar boven
Beeldmerk M+R
random header template - SHAPES
Contact
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer