luchthavens

luchthavens  |  Moscow Airport lounge

Moscow Airport lounge

Moskou, April 2016

Dankzij het succes en de internationale aandacht en waardering voor het bijzondere ontwerp van de Privium Clublounge op Schiphol krijgt ons bureau met regelmaat aanvragen vanuit het buitenland. In 2015 werden we benaderd met de vraag voor een internationale ontwerpcompetitie voor een Lounge op Sheremetyevo International Airport. Voor deze lounge heeft M+R het bekendste souvenier van Rusland gebruikt als metafoor voor de ruimte.

Matroesjka's worden sinds ca. 1890 in Rusland vervaardigd. De meubelmaker Wassili Petrowitsj Swjosdotsjkin en de schilder Sergei Wassiljewitsj Maljutinde waren de eersten die matroesjka's in Rusland maakten, mogelijk in opdracht van de industrieel Savva Mamontov. Het idee is waarschijnlijk afgeleid van traditionele Japanse gelukspoppetjes. Ze waren bedoeld als kinderspeelgoed. Op de Exposition Universelle van 1900 in Parijs toonde de vrouw van Mamontov de poppetjes. Ze werden bekroond met een bronzen medaille. Dit was het begin van de populariteit van de matroesjka.


Het ontwerp van de lounge is opgedeeld in een entree en horeca deel, met een uitgebreid buffet met diverse zitjes en een lounge gedeelte met comfortabele stoelen en werkplekken. Onderdeel van de lounge zijn toiletten met douche faciliteiten. Sheremetyevo Airport heeft in 2017 de ‘business traveller award’ gewonnen voor de beste Russische airport en de beste Business Lounge.

Inmiddels heeft M+R nog twee prestigieuze lounges in competitie weten te winnen, een business en VIP lounge, deze worden/zijn in mei 2018 opgeleverd.

 

Terug naar boven
Beeldmerk M+R
random header template - HERE 2
Contact
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer