Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

REALIZED: New office landscaping for MCB International 

MCB has been supplying metal for 75 years. MCB is a metal wholesaler. The organization's people-oriented approach guarantees loyalty and trust in the collaboration. Characterized by a wide and deep range in steel, stainless steel, aluminum and non-ferrous. But above all, MCB offers its relations improvement, innovation, ambition and growth: "With an open and sharp view, we get to the core of the business of our partners," says MCB. That understanding creates connection. Only through this way of working of MCB is it possible to get the service, advice and products to be accurate down to the millimeter. MCB contributes to strengthening the sustainable competitive strength of the manufacturing industry.

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum. The fixed acoustic partition wall between the reception area and the presentation areas is made of Corten steel. For the design of the walls, M+R was inspired by the beautiful sculptural objects of artist Richard Serra (Guggenheim Museum Bilbao). The walls are positioned in such a way that they give direction to the space and are kept separate from the architectural columns, creating beautiful views. The spaces are accessible by steel pivot doors placed in steel frames. Special molds have been made for the walls for the production of the Corten steel panels. The steel is provided with a wax layer so that the steel no longer "releases".

The presentation room is the reason for the further revitalization and renovation of the head office. With the design, M+R has laid the foundation for the corporate image of the building as an extension of the new house style. In cooperation with the employees and management of the company, M+R has developed and designed an innovative working environment. The entrance and the office wings will be converted into a sustainable innovative activity-related work environment in which metal and aluminum products are used in a unique way in the form of acoustic partitions, walls and presentations. New innovative office environments must offer much more space to host employees for team building; consultation and knowledge sharing. After all, concentrated work can also be done from the home workplace. The next step is the refurbishment of the entrance and the board wing with a sustainable, durable and timeless design based upon steel and aluminum products of MCB. The new transparent revolving doors in the entrance leads you over a special steel floor to the reception. The partition is made of perforated brass curtain and dark steel walls. The furniture is made of steel and wood.

REALIZED: New office landscaping for MCB International

2 weeks ago

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum.

Read more

Twenty years of M+R interior architecture

2 months ago | Update: 2 weeks ago

While our volatile consumer society is mainly about buying stuff and keeping up with the latest trends, M+R interior architecture pleads for sustainable interiors that still have the wow factor after twenty years. Volatile designs that quickly get you tired are not for us.

Read more

REALIZED: Sleep Lounge | Sheremetyevo Airport

2 months ago | Update: 2 weeks ago

In the Sleep Lounge - a 'business hotel' with single and double cabins - artworks by almost all constructivist artists have been placed on the walls. In the general areas of the Sleep Lounge, M+R created a warm, bright and open atmosphere, which contributes to a pleasant stay.

Read more

REALIZED: Largest Airport Business Lounge in Europe

3 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R has secured a solid place on the Sheremetyevo Airport shortlist for international design agencies. After the realization of the award winning Rublev business Lounge and the VIP lounge in 2018, our agency was asked to participate in the competitions for the extension of the C terminal. M+R was selected from a number of agencies to design two business lounges: Malevich and Chagall.

Read more

REALIZED: New green head-office for Canon production printing

3 months ago | Update: 2 weeks ago

The new office building for the CANON Production Printing Netherlands headquarters "Green Landmark", designed by BroekBakema architects, is based on the Kyosei philosophy of Canon: living and working together for the common good. Green, public spaces, the so-called "Green Plazas", connect employees and visitors.

Read more

REALIZED: innovative HUB for HERE Technologies

3 months ago | Update: 2 weeks ago

The Kennedy Tower in Eindhoven is one of the HERE headquarters worldwide. M+R has designed a complete office concept for the new organization, including the look & feel and corporate design of the offices, such as the color palette; wayfinding; photo use etc.

Read more

M+R wins another award; the Chagall Lounge has been awarded the A'design bronze award 2020

4 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R interior architecture won the assignment for the lounge design after an international competition. The lounge is about 1.900 square meters and has a capacity of 385 seats and is located in the new extension of the terminal C on Sheremetyevo International Airport Moscow.

Read more

Making monumentality more sustainable

4 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R has been selected as an architect for the renovation, redesign and partial restoration of three monumental canal houses in Amsterdam for Richemont.

Read more

Meeting, sharing knowledge and working innovatively are central to the new housing of BDO The Hague

5 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R has developed a completely new office concept in close collaboration with stakeholders and users of BDO. The building concept took shape in the various inspiration and co-creation sessions initiated by M+R on behalf of BDO.

Read more

M+R wins competition for new accommodation for Pensioenfonds PGB

5 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R interior architecture was commissioned after a competition. For the existing office building on the Prof. dr. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen, our office has developed and designed an innovative working environment in collaboration with Drees & Sommer and Hiensch installation consultants.

Read more

Public Architecture - Future For Europe

7 months ago | Update: 2 weeks ago

M+R interior architecture is represented in the exhibition.

Read more

REALIZED: innovative green working environment for BDO

9 months ago | Update: 2 weeks ago

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Read more

M+R wins the German Design Award 2020 with the design of the Rublev Lounge

9 months ago | Update: 3 months ago

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Read more

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

9 months ago | Update: 7 months ago

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Read more

Old Town Hall Schoonhoven

9 months ago | Update: 7 months ago

The town hall (1542) was reconstructed in 1927 to its original state, with much later added parts removed. In the report of the restoration by Dr. EH ter Kuile it is noted that "the entire building was evacuated," changed ", and cleaned and broken to the old core.

Read more