Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Realized: innovative green working environment for BDO

opdrachtgever:                BDO Accountants & adviseurs

opdracht:                          concept + ontwerp innovatieve werkomgeving + herinrichting BDO Amstelveen

realisatie:                          gefaseerde realisatie, eindoplevering november 2019

 

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning. In nauwe samenwerking met de gebruikers (klankbordgroepen) zijn tijdens workshops de gewenste huisvesting vormgegeven.

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen. Ter verbetering van de interne communicatie en transparantie van het gebouw heeft M+R een vide met open trapverbindingen ontworpen die aan de glazen voorzijde van het gebouw komen. De gecreëerde open ruimte wordt voorzien van veel groen (bomen), zodat het niet alleen bijdraagt aan de openheid echter ook aan verbetering van de atmosfeer in het gebouw. De begane grond krijgt een openbare functie met een eet- werkcafe, restaurant met ‘front cooking’ en een koffiebar.

Er komen zitgebieden die ruimte bieden aan overleg, werken, brainstormen en er zijn vergaderruimten, de gehele ruimte is flexibel in haar gebruik en geschikt voor het geven van presentaties, recepties etc.

De receptie van BDO wordt verplaatst naar het atrium zodat er meer ruimte is voor ontmoeten; ontvangen en samenwerken op de begane grond. Op de eerste verdieping komt een vergadercentrum en een ontmoetingsgebied dat makkelijk via de nieuwe uitnodigende trap bereikbaar is.

De werkverdiepingen worden ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R; een meanderend landschap met werkgebieden; samenwerkruimten; stilteruimten, ontmoetingsgebieden e.d. Een beproefd concept dat al op meerdere plaatsen met succes is uitgerold en gekopieerd. Duurzaamheid staat bij M+R altijd centraal, ook voor dit project worden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en worden er onderdelen hergebruikt.

Voor BDO heeft M+R een nieuwe look & feel kleur en materialenconcept ontwikkeld voor de komende jaren gebaseerd op de corporate identity van BDO Internationaal.

M+R heeft, na inventarisatie van de onderdelen die geschikt zijn voor een nieuwe toekomst, het ontwerp gemaakt.

REALIZED: Sustainable innovative working environment anno 2020 for Pension fund PGB

4 days ago

The corona crisis proves once again that social and societal developments not only have a major impact on our daily lives, but especially also on the way we do our work. Attracting and retaining talent is currently more important and challenging than ever. In addition, it is good to know that employees attach great importance to the relationship with their employer. They want to be part of a team and take pride in working for an attractive and successful company.

Read more

REALIZED: New innovative office landscape for BDO The Hague

3 weeks ago | Update: 4 days ago

M+R interior architecture has designed the new innovative office in The Hague in collaboration with BDO. Even before the outbreak of the Covid-19 pandemic, M+R designed the new future-proof building; just like the office building for the BDO Amstelveen location (completed September 2019), the basis of the concept is a large flexible meeting space with a variety of consultation areas; meeting rooms, lunch facilities and presentation rooms.

Read more

REALIZED: New office landscaping for MCB International

1 month ago | Update: 4 days ago

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum.

Read more

Twenty years of M+R interior architecture

3 months ago | Update: 4 days ago

While our volatile consumer society is mainly about buying stuff and keeping up with the latest trends, M+R interior architecture pleads for sustainable interiors that still have the wow factor after twenty years. Volatile designs that quickly get you tired are not for us.

Read more

REALIZED: Sleep Lounge | Sheremetyevo Airport

3 months ago | Update: 4 days ago

In the Sleep Lounge - a 'business hotel' with single and double cabins - artworks by almost all constructivist artists have been placed on the walls. In the general areas of the Sleep Lounge, M+R created a warm, bright and open atmosphere, which contributes to a pleasant stay.

Read more

REALIZED: Largest Airport Business Lounge in Europe

4 months ago | Update: 4 days ago

M+R has secured a solid place on the Sheremetyevo Airport shortlist for international design agencies. After the realization of the award winning Rublev business Lounge and the VIP lounge in 2018, our agency was asked to participate in the competitions for the extension of the C terminal. M+R was selected from a number of agencies to design two business lounges: Malevich and Chagall.

Read more

REALIZED: New green head-office for Canon production printing

4 months ago | Update: 4 days ago

The new office building for the CANON Production Printing Netherlands headquarters "Green Landmark", designed by BroekBakema architects, is based on the Kyosei philosophy of Canon: living and working together for the common good. Green, public spaces, the so-called "Green Plazas", connect employees and visitors.

Read more

REALIZED: innovative HUB for HERE Technologies

4 months ago | Update: 4 days ago

The Kennedy Tower in Eindhoven is one of the HERE headquarters worldwide. M+R has designed a complete office concept for the new organization, including the look & feel and corporate design of the offices, such as the color palette; wayfinding; photo use etc.

Read more

M+R wins another award; the Chagall Lounge has been awarded the A'design bronze award 2020

5 months ago | Update: 4 days ago

M+R interior architecture won the assignment for the lounge design after an international competition. The lounge is about 1.900 square meters and has a capacity of 385 seats and is located in the new extension of the terminal C on Sheremetyevo International Airport Moscow.

Read more

Making monumentality more sustainable

5 months ago | Update: 4 days ago

M+R has been selected as an architect for the renovation, redesign and partial restoration of three monumental canal houses in Amsterdam for Richemont.

Read more

M+R wins competition for new accommodation for Pensioenfonds PGB

6 months ago | Update: 4 days ago

M+R interior architecture was commissioned after a competition. For the existing office building on the Prof. dr. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen, our office has developed and designed an innovative working environment in collaboration with Drees & Sommer and Hiensch installation consultants.

Read more

Public Architecture - Future For Europe

8 months ago | Update: 4 days ago

M+R interior architecture is represented in the exhibition.

Read more

REALIZED: innovative green working environment for BDO

10 months ago | Update: 4 days ago

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Read more

M+R wins the German Design Award 2020 with the design of the Rublev Lounge

10 months ago | Update: 3 weeks ago

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Read more

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

10 months ago | Update: 3 weeks ago

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Read more

Old Town Hall Schoonhoven

10 months ago | Update: 3 weeks ago

The town hall (1542) was reconstructed in 1927 to its original state, with much later added parts removed. In the report of the restoration by Dr. EH ter Kuile it is noted that "the entire building was evacuated," changed ", and cleaned and broken to the old core.

Read more