Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

REALIZED: Sustainable innovative working environment anno 2020 for Pension fund PGB

At the beginning of 2020, the world was startled by a pandemic. As long as the COVID-19 virus has taken hold of our society, companies are forced to let their employees work from home. And although social contacts are of course missed, the realization quickly arises that the majority of employees also function well from home. An additional advantage is that the loss of commuter traffic leaves more time for other time uses.

A good working environment must be inspiring, healthy, green, sustainable and timeless. - M+R interior architecture

 

The corona crisis proves once again that social and societal developments not only have a major impact on our daily lives, but especially also on the way we do our work. Attracting and retaining talent is currently more important and challenging than ever. In addition, it is good to know that employees attach great importance to the relationship with their employer. They want to be part of a team and take pride in working for an attractive and successful company.

 

The dividing line between work and private life is blurring

The trend is that the dividing line between work and private life is becoming increasingly blurred. The world is at our feet thanks to the internet, mail and social media. We can do our work anytime, anywhere and receive information and news 24/7. Channeling this information and interpreting it correctly is very important, also for companies. Because how do we protect our organization, know-how and employees? And how do we distinguish ourselves from the rest?

 

Freedom, autonomy, creativity

In the case of Pension fund PGB, this distinctive character lies in a modernized, fresh and multifunctional office. M+R interior architecture was engaged for the design. The renovated building offers freedom and autonomy, but also plenty of room for creative possibilities. The generic layout, which was designed during co-creation sessions in close collaboration with the PGB employees, creates a flexible working environment that easily adopts changes and innovations. The office provides in a wide range of spaces. Think of quiet rooms, team rooms, calling areas, informal consultation areas and brainstorming rooms. Traditionally, meetings can be seated, standing, on-site and online. PGB employees can also sit and stand alternately at the workplaces.

 

Promoting the core values

Each floor is designed in one of the colors from the PGB style guide. The walls of the lift halls are provided with photo wallpaper that depicts the core values of PGB: involved, authentic, clear and together. The ground floor of the new office is fully equipped for meeting, relaxing, brainstorming, sharing knowledge, consultation, presentation and meeting. To increase job satisfaction, the space is open and light and decorated with lots of greenery.

 

Hospitality & meeting

The left wing is designed for reception and hospitality. There is a dining | work café that provides access to the outdoor terrace on the south side of the building. The new terrace floats above the slope and can be reached via the existing opening of the escape route. The right wing is a meeting area, with various meeting, brainstorming, presentation and consultation rooms. Central in this right wing is a place for informal consultation, landing and flexible working. The various modern meeting facilities, both physical and digital, are also used by affiliated business associations, companies and relations of PGB.

  

Open stairs

The major architectural intervention was that both atria have been fitted with new open stairs by the office M+R. These connect the ground floor and the three floors from the open central area. A terrace has been realized on each floor with informal seating areas, landing areas and a pantry. These terraces provide a natural separation between the open "public" spaces and the workplace areas.

 

Reuse and modernization

It was a great honor to be able to realize an efficient, sustainable and timeless interior for Pension Fund PGB in the office building from 1986, which has remained well within budget. We have reused as much existing material as possible, such as floor covering, wooden floor parts, cable ducts, part of the interior walls, induction units and toilets. The building has been modernized with new insulating facade parts, the conversion of the existing lighting to LED technology and the connection to the district heating. The building now has energy label A +. We have redesigned the outside area with reuse of the existing paving and retaining the trees. Electric charging points have been installed, sustainable terrain lighting for safety and PGB signage for orientation.

 

For the sustainable refurbished office building of Pension Fund PGB, we have jointly donated 8,000 euros on behalf of the construction team to Trees for All for the planting of trees!

M+R wins the European Property Award 2021|2022 category Bathroom Design of the Chagall Lounge

7 months ago | Update: 6 months ago

The walls are randomly shaped and wave through the space, each layer has its own color and structure. The layers are accentuated with indirect light lines for a dramatic effect. The architectural columns show images of paintings by Chagall, executed in glass mosaic. The lounge is visually divided with three accent colors from paintings by Chagall and also translated into the upholstery of the furniture. Behind the reception is a large stained glass wall that is indirectly illuminated based on Chagall's work with adjustable glass sections.

Read more

REALIZED: PHASE 2 | Richemont, Amsterdam

7 months ago | Update: 6 months ago

For the project, M+R had a historical color research carried out, which functioned as the starting point for the restoration of monumental canal houses and the carefully chosen composition of the materials and color palette. The walls with the monumental wooden paneling are fitted with especially durable linen wall coverings.

Read more

'Social hub', innovative working environment for BDO Tilburg

8 months ago | Update: 6 months ago

Even before the outbreak of the Covid-19 pandemic, M+R designed new future-proof work environments; just like the office building for the BDO Amstelveen and The Hague locations. The basis of the concept is a large flexible meeting space with a diversity of meeting places; meeting rooms, brainstorm rooms; lunch facilities and presentation rooms.

Read more

Sustainable innovative office building for geWOONhout

10 months ago | Update: 6 months ago

Commissioned by geWOONhout, M+R has designed a sustainable and innovative office building with 3 levels based on the ready-to-use wooden housing modules. Both the exterior and interior design are designed to be as circular as possible, with a careful application of sustainable materials.

Read more

M+R wins the A'design Gold Award 2021 with the design of the business lounge El Lissitzky

1 year ago | Update: 6 months ago

The imposing ceiling is a representation of the supremacist style of El Lissitzky which he called PROUN; the stage where someone changes from painting to architecture.

Read more

Outstanding Property Award winner 2020 and nominated for the A’design Gold award 2021

1 year ago | Update: 6 months ago

The new terminal is designed in Russian constructivist style. The inspiration are the well-known Russian artists. The imposing ceiling in the lounge is a representation of the supremacist style of El Lissitzky which he called PROUN, ‘the stage where someone changes from painting to architecture’.

Read more

REALIZED: Sustainable innovative working environment anno 2020 for Pension fund PGB

1 year ago | Update: 6 months ago

The corona crisis proves once again that social and societal developments not only have a major impact on our daily lives, but especially also on the way we do our work. Attracting and retaining talent is currently more important and challenging than ever. In addition, it is good to know that employees attach great importance to the relationship with their employer. They want to be part of a team and take pride in working for an attractive and successful company.

Read more

REALIZED: New innovative office landscape for BDO The Hague

1 year ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture has designed the new innovative office in The Hague in collaboration with BDO. Even before the outbreak of the Covid-19 pandemic, M+R designed the new future-proof building; just like the office building for the BDO Amstelveen location (completed September 2019), the basis of the concept is a large flexible meeting space with a variety of consultation areas; meeting rooms, lunch facilities and presentation rooms.

Read more

REALIZED: New office landscaping for MCB International

1 year ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum.

Read more

REALIZED: Sleep Lounge | Sheremetyevo Airport

1 year ago | Update: 6 months ago

In the Sleep Lounge - a 'business hotel' with single and double cabins - artworks by almost all constructivist artists have been placed on the walls. In the general areas of the Sleep Lounge, M+R created a warm, bright and open atmosphere, which contributes to a pleasant stay.

Read more

REALIZED: Largest Airport Business Lounge in Europe

2 years ago | Update: 6 months ago

M+R has secured a solid place on the Sheremetyevo Airport shortlist for international design agencies. After the realization of the award winning Rublev business Lounge and the VIP lounge in 2018, our agency was asked to participate in the competitions for the extension of the C terminal. M+R was selected from a number of agencies to design two business lounges: Malevich and Chagall.

Read more

REALIZED: New green head-office for Canon production printing

2 years ago | Update: 6 months ago

The new office building for the CANON Production Printing Netherlands headquarters "Green Landmark", designed by BroekBakema architects, is based on the Kyosei philosophy of Canon: living and working together for the common good. Green, public spaces, the so-called "Green Plazas", connect employees and visitors.

Read more

Public Architecture - Future For Europe

2 years ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture is represented in the exhibition.

Read more