Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

REALIZED: New office landscaping for MCB International 

MCB has been supplying metal for 75 years. MCB is a metal wholesaler. The organization's people-oriented approach guarantees loyalty and trust in the collaboration. Characterized by a wide and deep range in steel, stainless steel, aluminum and non-ferrous. But above all, MCB offers its relations improvement, innovation, ambition and growth: "With an open and sharp view, we get to the core of the business of our partners," says MCB. That understanding creates connection. Only through this way of working of MCB is it possible to get the service, advice and products to be accurate down to the millimeter. MCB contributes to strengthening the sustainable competitive strength of the manufacturing industry.

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum. The fixed acoustic partition wall between the reception area and the presentation areas is made of Corten steel. For the design of the walls, M+R was inspired by the beautiful sculptural objects of artist Richard Serra (Guggenheim Museum Bilbao). The walls are positioned in such a way that they give direction to the space and are kept separate from the architectural columns, creating beautiful views. The spaces are accessible by steel pivot doors placed in steel frames. Special molds have been made for the walls for the production of the Corten steel panels. The steel is provided with a wax layer so that the steel no longer "releases".

The presentation room is the reason for the further revitalization and renovation of the head office. With the design, M+R has laid the foundation for the corporate image of the building as an extension of the new house style. In cooperation with the employees and management of the company, M+R has developed and designed an innovative working environment. The entrance and the office wings will be converted into a sustainable innovative activity-related work environment in which metal and aluminum products are used in a unique way in the form of acoustic partitions, walls and presentations. New innovative office environments must offer much more space to host employees for team building; consultation and knowledge sharing. After all, concentrated work can also be done from the home workplace. The next step is the refurbishment of the entrance and the board wing with a sustainable, durable and timeless design based upon steel and aluminum products of MCB. The new transparent revolving doors in the entrance leads you over a special steel floor to the reception. The partition is made of perforated brass curtain and dark steel walls. The furniture is made of steel and wood.

M+R wins the European Property Award 2021|2022 category Bathroom Design of the Chagall Lounge

7 months ago | Update: 6 months ago

The walls are randomly shaped and wave through the space, each layer has its own color and structure. The layers are accentuated with indirect light lines for a dramatic effect. The architectural columns show images of paintings by Chagall, executed in glass mosaic. The lounge is visually divided with three accent colors from paintings by Chagall and also translated into the upholstery of the furniture. Behind the reception is a large stained glass wall that is indirectly illuminated based on Chagall's work with adjustable glass sections.

Read more

REALIZED: PHASE 2 | Richemont, Amsterdam

7 months ago | Update: 6 months ago

For the project, M+R had a historical color research carried out, which functioned as the starting point for the restoration of monumental canal houses and the carefully chosen composition of the materials and color palette. The walls with the monumental wooden paneling are fitted with especially durable linen wall coverings.

Read more

'Social hub', innovative working environment for BDO Tilburg

8 months ago | Update: 6 months ago

Even before the outbreak of the Covid-19 pandemic, M+R designed new future-proof work environments; just like the office building for the BDO Amstelveen and The Hague locations. The basis of the concept is a large flexible meeting space with a diversity of meeting places; meeting rooms, brainstorm rooms; lunch facilities and presentation rooms.

Read more

Sustainable innovative office building for geWOONhout

10 months ago | Update: 6 months ago

Commissioned by geWOONhout, M+R has designed a sustainable and innovative office building with 3 levels based on the ready-to-use wooden housing modules. Both the exterior and interior design are designed to be as circular as possible, with a careful application of sustainable materials.

Read more

M+R wins the A'design Gold Award 2021 with the design of the business lounge El Lissitzky

1 year ago | Update: 6 months ago

The imposing ceiling is a representation of the supremacist style of El Lissitzky which he called PROUN; the stage where someone changes from painting to architecture.

Read more

Outstanding Property Award winner 2020 and nominated for the A’design Gold award 2021

1 year ago | Update: 6 months ago

The new terminal is designed in Russian constructivist style. The inspiration are the well-known Russian artists. The imposing ceiling in the lounge is a representation of the supremacist style of El Lissitzky which he called PROUN, ‘the stage where someone changes from painting to architecture’.

Read more

REALIZED: Sustainable innovative working environment anno 2020 for Pension fund PGB

1 year ago | Update: 6 months ago

The corona crisis proves once again that social and societal developments not only have a major impact on our daily lives, but especially also on the way we do our work. Attracting and retaining talent is currently more important and challenging than ever. In addition, it is good to know that employees attach great importance to the relationship with their employer. They want to be part of a team and take pride in working for an attractive and successful company.

Read more

REALIZED: New innovative office landscape for BDO The Hague

1 year ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture has designed the new innovative office in The Hague in collaboration with BDO. Even before the outbreak of the Covid-19 pandemic, M+R designed the new future-proof building; just like the office building for the BDO Amstelveen location (completed September 2019), the basis of the concept is a large flexible meeting space with a variety of consultation areas; meeting rooms, lunch facilities and presentation rooms.

Read more

REALIZED: New office landscaping for MCB International

1 year ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture designed a special customer space for the MCB head office and was completed in 2017. There is a central reception room with various seating areas and a bar. All interior parts are made of steel; Stainless steel or aluminum.

Read more

REALIZED: Sleep Lounge | Sheremetyevo Airport

1 year ago | Update: 6 months ago

In the Sleep Lounge - a 'business hotel' with single and double cabins - artworks by almost all constructivist artists have been placed on the walls. In the general areas of the Sleep Lounge, M+R created a warm, bright and open atmosphere, which contributes to a pleasant stay.

Read more

REALIZED: Largest Airport Business Lounge in Europe

2 years ago | Update: 6 months ago

M+R has secured a solid place on the Sheremetyevo Airport shortlist for international design agencies. After the realization of the award winning Rublev business Lounge and the VIP lounge in 2018, our agency was asked to participate in the competitions for the extension of the C terminal. M+R was selected from a number of agencies to design two business lounges: Malevich and Chagall.

Read more

REALIZED: New green head-office for Canon production printing

2 years ago | Update: 6 months ago

The new office building for the CANON Production Printing Netherlands headquarters "Green Landmark", designed by BroekBakema architects, is based on the Kyosei philosophy of Canon: living and working together for the common good. Green, public spaces, the so-called "Green Plazas", connect employees and visitors.

Read more

Public Architecture - Future For Europe

2 years ago | Update: 6 months ago

M+R interior architecture is represented in the exhibition.

Read more