Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Collaborate and share knowledge

Client: BrabantWonen BrabantZorg | Oss, December 2015

Assignment: Innovative office concept for Brabant Wonen and Brabant Zorg

Optimal collaboration and interaction
If you look at the facade of the new building on Gasstraat, you will see a building with the allure of a multinational. The building served as the headquarters of Organon, the later MSD in Oss, but due to reorganisations, the building has become vacant. Brabant Wonen and Brabant Zorg have entered into a lease agreement with the building owner and MSD with settlement of the current lease agreement with MSD, under very favorable conditions. Whoever enters the building now soon sees that the building has been converted into an innovative office environment for the Brabant Wonen and Brabant Zorg organization. The design was realized on the basis of the ideas and ambitions of both organizations. Sustainability plays an important role in this, as does a certain degree of austerity. It is not for nothing that a lot of material from the existing building has been reused; such as the interior walls, ceilings as well as individual inventory.
Colleagues from Brabant Wonen and Brabant Zorg have thoroughly studied the building together with M+R interior architecture. The DNA of both organizations must be palpable. During co-creation sessions we searched for the best solutions. What are the possibilities? In what way can we best design and adjust the building? And what is needed to successfully bring two organizations together and to optimize synergy?


Concentration and interaction
An office is no longer necessary as a workplace. To meet each other. Sharing knowledge and meeting each other is made possible to perfection in the new building. Everything is aimed at optimally facilitating collaboration and sharing of knowledge. The building has therefore changed from a traditional 'cellular office' into an innovative open and flexible environment. The degree of concentration and interaction required for your work at that time determines where in the building you work. The deeper you enter the building, the quieter it will be. And on the 3rd floor is the 'eating office' with an outdoor terrace. There you can consult, work, meet customers and of course have a bite to eat.