Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Desque

Client: Desque - Eindhoven, October 2009

Assignment: renovation; preserving and redesigning industrial monument 'Klokgebouw'

 

Desque found shelter in the Philips Klokgebouw on Strijp-S in Eindhoven. This former Philips factory is an impressive industrial monument. The industrial environment formed an inspiring starting point for the renovation. Transformation from a production location into a true design center where creative companies can develop in an impressive monumental environment is a wonderful challenge. The choice for a clear structure, lines and sustainable materialization of the interior ensures that it forms a natural whole with the industrial environment. The concrete structure is the most important component, which is made bare to the concrete. A special entrance, a void with the sculptural staircase that seamlessly merges into an increase in the space for meeting, consultation, orientation and relaxation, is central. From this place you have a wonderful overview of the design products that DESQUE carries in its program, everything around it is unaffected and recessive so that it is precisely these design products that get all the attention.