Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Realized Phase 1 | Richemont, Amsterdam 

Restoration; partly re-built and refurbishment 3 monumental canal houses

 

Richemont is the owner of prestigious Maisons, recognized for their excellence in jewelry, watches, fashion and accessories, and distinguished by their craftsmanship and creativity.

Richemont has been housed in three monumental canal houses in Amsterdam since 2000. M+R has developed and re-designed an innovative working environment for these buildings in close collaboration with Richemont. In addition to the monumental 18th century interior mainly in Louis XIV style, the building has an office building that was completed mid last century (1953). The office building has a total of 7 floors, the top floor has been converted into a meeting and dining lounge with a beautiful view on the city of Amsterdam. The interior design is based on natural warm beige colors, the furniture is made of sustainable wood, brass and marble. The interior is in line with Richemont's vision; quality; careful detailing and craftsmanship.

 

For the project, M+R had a historical color research carried out, which functioned as the starting point for the restoration of monumental canal houses and the carefully chosen composition of the materials and color palette. The walls with the monumental wooden paneling are fitted with especially durable linen wall coverings. The entire interior radiates peace and comfort and is timelessly designed so that it can last for years, the best choice following the vision of M+R for sustainable projects. There is a living room on each floor with various seating areas, a fully equipped pantry and bar, for meeting and greeting.  Chairs, tables and benches in combination with informal consultation units. The innovative working environment is equipped with height-adjustable sit-stand desks, quiet areas and consultation areas. A great deal of attention has been paid to the climate and acoustics of the work floors. Here too, the color scheme is neutral with some brass accents, such as the suspended fixtures above the workstations. Specially designed cabinets with plants and room dividers provide a soothing, inspiring and comfortable working environment. Even the way finding and iconography was designed especially for Richemont by M+R •

 

REALIZATION PHASE 2 | august 2021