Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Hoofdkantoor in het groen | OCÉ HQ

opdrachtgever:                Océ Venlo | a canon company

opdracht:                          Concept + ontwerp interieur nieuwe hoofdkantoor +  innovatieve                                                                                                                 werkomgeving voor Océ HQ | Breeam Excellent

architect gebouw:            BroekBakema

interieurarchitect:           M+R interior architecture

realisatie:                          Maart 2020

 

Het gebouwconcept voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden er medewerkers en bezoekers. Deze ruimten, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen werkgebieden binnen het nieuwe hoofdkantoor.

Het interieur, de innovatieve werkomgeving is in samenwerking met de gebruikers; Royal Haskoning DHV en M+R interior architecture vormgegeven tijdens diverse werksessies. Voor het vormgeven van de innovatieve werkgebieden heeft M+R o.a. gebruik gemaakt van 3D modellen waarmee de medewerkers de ideale werkomgeving hebben kunnen bepalen.

Naast de werkomgeving heeft M+R de representatieve ruimten vormgegeven zoals het restaurant; ontmoetingsruimten; het vergadercentrum en een auditorium met een capaciteit van meer dan 200 personen. M+R tekent ook voor de gehele corporate identity en bewegwijzering van het gehele terrein en het hoofdkantoor, hierbij worden verleden; heden en toekomst vertaald in het gebouw. Er komt een museale presentatie en een compleet plan voor het kunstbezit van Océ.

Het nieuwe gebouw beschikt na oplevering 15.500 m2 aan innovatieve werkomgeving.

 

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

2 weken geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven.

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

Duurzaam distributiecentrum | Hoogvliet | Breeam outstanding

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

Supermarktketen Hoogvliet bouwt een nieuw duurzaam distributiecentrum, servicecentrum en slagerij op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Het distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken en bestaat uit distributiefaciliteiten voor droge kruidenierswaren, versproducten, gekoelde en diepvries producten en zogenaamde crossdock stromen.

Lees verder

Werken in het groen | BDO Amstelveen

1 maand geleden

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

1 maand geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder

Hoofdkantoor in het groen | OCE HQ | Breeam excellence

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

Het gebouwconcept voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

Lees verder