Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Het oude raadhuis anno 2020

Opdrachtgever: gemeente Krimpenerwaard | oude raadhuis Schoonhoven

Opdracht: restaureren en herinrichten van het oude raadhuis Schoonhoven

 

Het raadhuis (anno 1542) is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.” Over de deftig gesneden schoorsteen in de raadszaal wordt geschreven “al deze overblijfselen zijn hersteld, schoongemaakt en opnieuw geschilderd”. Na de restauratie van 1927 is het interieur een aantal maal gewijzigd, nieuwe wand-, vloerbekleding en schilderwerkzaamheden. Door deze aanpassingen zijn de ruimten niet meer origineel en ook is niet zichtbaar hetgeen oorspronkelijk is. Aan M+R is gevraagd een historisch en kleur historisch onderzoek te doen zodat aan de hand van deze onderzoeken de ruimten kunnen worden hersteld.

De Monumentale delen zoals de schouw in de raadzaal en commissiekamer worden gerestaureerd, de lambriseringen worden teruggebracht in de staat van de restauratie in 1927. De inrichting en stoffering van de monumentale ruimte krijgen een nieuwe tijd laag: anno 2020 zodat de ruimten weer optimaal te gebruiken zijn voor vergaderingen; presentaties en trouwerijen en recepties. De littekens in het plafond en wanden worden hersteld. M+R heeft o.a. speciale gestoffeerde panelen ontworpen met het thema Schoonhoven Zilverstad; innovatieve led-verlichting en een neutraal kleurenpallet dat recht doet aan de monumentale kwaliteit. Het meubilair is flexibel en past qua uitstraling bij de gerestaureerde ruimte, de stoffering is in speciaal zilver leder. Al de nieuwe elementen zijn reversibel en staan los van het monument zodat er een duidelijk beeld is van anno 1927 en anno 2020.

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

4 maanden geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven.

4 maanden geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

Duurzaam distributiecentrum | Hoogvliet | Breeam outstanding

4 maanden geleden

Supermarktketen Hoogvliet bouwt een nieuw duurzaam distributiecentrum, servicecentrum en slagerij op het bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Het distributiecentrum wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken en bestaat uit distributiefaciliteiten voor droge kruidenierswaren, versproducten, gekoelde en diepvries producten en zogenaamde crossdock stromen.

Lees verder

Werken in het groen | BDO Amstelveen

4 maanden geleden

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

4 maanden geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder

Hoofdkantoor in het groen | OCE HQ | Breeam excellence

4 maanden geleden

Het gebouwconcept voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

Lees verder