Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Het oude raadhuis anno 2020

Opdrachtgever: gemeente Krimpenerwaard | oude raadhuis Schoonhoven

Opdracht: restaureren en herinrichten van het oude raadhuis Schoonhoven

 

Het raadhuis (anno 1542) is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.” Over de deftig gesneden schoorsteen in de raadszaal wordt geschreven “al deze overblijfselen zijn hersteld, schoongemaakt en opnieuw geschilderd”. Na de restauratie van 1927 is het interieur een aantal maal gewijzigd, nieuwe wand-, vloerbekleding en schilderwerkzaamheden. Door deze aanpassingen zijn de ruimten niet meer origineel en ook is niet zichtbaar hetgeen oorspronkelijk is. Aan M+R is gevraagd een historisch en kleur historisch onderzoek te doen zodat aan de hand van deze onderzoeken de ruimten kunnen worden hersteld.

De Monumentale delen zoals de schouw in de raadzaal en commissiekamer worden gerestaureerd, de lambriseringen worden teruggebracht in de staat van de restauratie in 1927. De inrichting en stoffering van de monumentale ruimte krijgen een nieuwe tijd laag: anno 2020 zodat de ruimten weer optimaal te gebruiken zijn voor vergaderingen; presentaties en trouwerijen en recepties. De littekens in het plafond en wanden worden hersteld. M+R heeft o.a. speciale gestoffeerde panelen ontworpen met het thema Schoonhoven Zilverstad; innovatieve led-verlichting en een neutraal kleurenpallet dat recht doet aan de monumentale kwaliteit. Het meubilair is flexibel en past qua uitstraling bij de gerestaureerde ruimte, de stoffering is in speciaal zilver leder. Al de nieuwe elementen zijn reversibel en staan los van het monument zodat er een duidelijk beeld is van anno 1927 en anno 2020.

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

1 maand geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

1 maand geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

1 maand geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

8 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

9 maanden geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder

Hoofdkantoor in het groen | OCE HQ | Breeam excellence

9 maanden geleden | Update: 8 maanden geleden

Het gebouwconcept voor het nieuwe hoofdkantoor van Océ Technologies ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

Lees verder