Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou.
 
Voor het ontwerp van de business lounge zijn we geïnspireerd door de golfbewegingen in het leven van Chagall, zijn verblijf in Rusland; Frankrijk en de VS en nog meer de artistieke prestaties; de golfbewegingen komen tot uitdrukking door het gebruik van de rivier de Wolga als metafoor.
De vloeiende beweging van het stroomgebied heeft de eilanden gedefinieerd met zitgedeeltes en de muren zijn opgebouwd uit geologische lagen die zijn ontstaan door de slijtage van het water dat door de rivier stroomt. Begonnen door de bron, de fontein bij de ingang. De eilanden zijn verhoogde vloeren zodat de bezoekers een goed overzicht hebben in de lounge 'de bezoeker staat op het podium'.
 
De muren zijn willekeurig gevormd en golven door de ruimte, elke laag heeft zijn eigen kleur en structuur. De lagen zijn geaccentueerd met indirecte lichtlijnen voor een dramatisch effect. De architectonische kolommen tonen afbeeldingen van schilderijen van Chagall, uitgevoerd in glasmozaïek. De lounge is visueel ingedeeld met drie accentkleuren uit schilderijen van Chagall en ook vertaald in de bekleding van het meubilair. Achter de receptie is een grote gebrandschilderde muur die indirect is verlicht gebaseerd op het werk van Chagall met verstelbare glazen delen.
 
Het verlichtingsconcept met indirecte ledverlichting accentueren de plafondeilanden met haar lagen. De vloerbedekking is gemaakt van duurzame cradle to cradle materialen. De speciaal gevormde banken met hoge rugleuningen van gewatteerde stof zorgen voor intimiteit en akoestische kwaliteit. Een groene plantenmuur en de fontein zorgen voor een natuurlijke sfeer. De lounge heeft een serene uitstraling met ingetogen verlichting en kleuren die bijdragen aan het gevoel van rust en ontspanning, met highlights als de indrukwekkende glasmozaïekwanden in de toiletten en douches. De receptie en de fontein zijn gemaakt van massief wit marmer en messing details. Het verlichtingsconcept is ontworpen door M+R.

Grootste Airport Business Lounge in Europa

2 weken geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

3 weken geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve HUB voor HERE Technologies

1 maand geleden | Update: 3 weken geleden

De Kennedy toren in Eindhoven is een van de hoofdvestigingen van HERE wereldwijd. M+R heeft voor de nieuwe organisatie een volledig kantoorconcept ontworpen inclusief de look & feel en corporate design van de kantoren zoals het kleurenpallet; wayfinding; fotogebruik etc...

Lees verder

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020.

1 maand geleden | Update: 3 weken geleden

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou...

Lees verder

Monumentaliteit verduurzamen

2 maanden geleden | Update: 3 weken geleden

M+R is geselecteerd als architect voor de verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke restauratie van drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont.

Lees verder

Ontmoeten, kennisdelen en innovatief werken staat centraal in de nieuwe huisvesting van BDO Den Haag

1 maand geleden

In nauwe samenwerking met de stakeholders en gebruikers van BDO heeft M+R een volledig nieuw kantoorconcept ontwikkeld. Het gebouwconcept heeft vorm gekregen in de verschillende inspiratie en co-creatie sessies die M+R heeft geïnitieerd in opdracht van BDO.

Lees verder

M+R wint bureaucompetitie voor nieuwe huisvesting Pensioenfonds PGB

2 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R interior architecture heeft de opdracht gekregen na een bureaucompetitie. Voor het bestaande kantoorpand aan de Prof. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen heeft ons bureau een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Drees & Sommer en Hiensch installatieadviseurs.

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

5 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

7 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder