Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Grootste Airport Business Lounge in Europa

opdrachtgever:            Sheremetyevo VIP | Sheremetyevo Airport Moscow | January 2020

opdracht:                      Design of the Business Lounge Malevich Terminal C - International Flights

oppervlakte:                 3.250 sqm.

 

Constructivisme is een artistieke en architecturale filosofie die in 1915 in Rusland ontstond door Vladimir Tatlin en Alexander Rodchenko. Abstracte en sobere, constructivistische kunst gericht op het weerspiegelen van de moderne industriële samenleving en de stedelijke ruimte. De beweging verwierp decoratieve styling ten gunste van de industriële assemblage van materialen. Constructivisten waren voorstander van kunst voor praktische en sociale doeleinden en werden geassocieerd met het Sovjet-socialisme en de Russische avant-garde. Constructivistische architectuur en kunst hadden een groot effect op moderne kunstbewegingen van de 20e eeuw en beïnvloedden grote trends zoals de Bauhaus- en ‘De Stijl’ bewegingen. De invloed ervan was wijdverbreid, met grote gevolgen voor architectuur, beeldhouwkunst, grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, theater, film, dans, mode en tot op zekere hoogte muziek.

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall. 

De Malevich business lounge is in totaal ca. 3.250 m2 en daarmee de grootste business lounge in Europa en de op twee na grootste van de wereld. De lounge bevindt zich aan het einde van de departure pier, een rond bouwdeel met 3 verdiepingen. De lounge is o.a. uitgerust met slaapkamers; werkkamers; een fitness studio; twee bars en een restaurant met foodline; vergaderruimten; een speelruimte voor kinderen, een kleine bioscoop; toiletten; doucheruimten en beidt in totaal meer dan 650 zitplaatsen voor reizigers.

Op advies en ontwerp van M+R is de lounge volledig rond gemaakt met een brugverbinding boven de passagierspier. De lounge is zichtbaar vanaf dit niveau middels een imposant ledscherm dat door haar grootte al aan het beging van de pier goed zichtbaar is. Het ontwerp van de lounge is gebaseerd op het geometrische lijnenspel van de kunstenaar Malevich, waarbij al de zichtlijnen richting geven naar de het taxiplatform van de vliegtuigen. De richting wordt middels plafonddelen en speciale verlichting versterkt: ‘floorplan as a painting’. Rondom de lounge is een adembenemend zicht op het platform aan airside, hier zijn comfortabele stoelen en ‘chaisse lounges’ gepositioneerd. Door de indeling in segmenten heeft de lounge een intiem karakter en zijn er verschillende zones voor de passagiers; voor het ontspannen; eten; drinken; werken etc. Ook hier zijn al de zitplaatsen op verhoogde vloeren aangebracht, de bezoeker staat centraal: ‘on stage’ met intimiteit, overzicht en comfort. De wandafwerking met houten accenten en verlichting versterken het lijnenspel in de lounge. In de toiletten zijn speciale wanden gerealiseerd met reliëf van geometrische driehoeken in verschillende uitvoering.

Grootste Airport Business Lounge in Europa

1 week geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

2 weken geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve HUB voor HERE Technologies

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

De Kennedy toren in Eindhoven is een van de hoofdvestigingen van HERE wereldwijd. M+R heeft voor de nieuwe organisatie een volledig kantoorconcept ontworpen inclusief de look & feel en corporate design van de kantoren zoals het kleurenpallet; wayfinding; fotogebruik etc...

Lees verder

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020.

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou...

Lees verder

Monumentaliteit verduurzamen

2 maanden geleden | Update: 2 weken geleden

M+R is geselecteerd als architect voor de verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke restauratie van drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont.

Lees verder

Ontmoeten, kennisdelen en innovatief werken staat centraal in de nieuwe huisvesting van BDO Den Haag

1 maand geleden

In nauwe samenwerking met de stakeholders en gebruikers van BDO heeft M+R een volledig nieuw kantoorconcept ontwikkeld. Het gebouwconcept heeft vorm gekregen in de verschillende inspiratie en co-creatie sessies die M+R heeft geïnitieerd in opdracht van BDO.

Lees verder

M+R wint bureaucompetitie voor nieuwe huisvesting Pensioenfonds PGB

2 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R interior architecture heeft de opdracht gekregen na een bureaucompetitie. Voor het bestaande kantoorpand aan de Prof. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen heeft ons bureau een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Drees & Sommer en Hiensch installatieadviseurs.

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

4 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

6 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

1 jaar geleden | Update: 1 maand geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder