Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

OPGELEVERD: Nieuwe kantooromgeving voor MCB International

MCB levert al 75 jaar metaal. MCB is een metaalgroothandel. De mensgerichte benadering van de organisatie staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Maar bovenal biedt MCB haar relaties verbetering, innovatie, ambitie en groei: ‘Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners” aldus MCB. Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken van MCB is het mogelijk om de dienstverlening, advisering en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen. MCB draagt bij aan het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie.

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RvS of aluminium. De vaste akoestische scheidingswand tussen de ontvangstruimte en de presentatieruimten is gemaakt van Corten staal. Voor het ontwerp van de wanden liet M+R zich inspireren door de prachtige sculpturale objecten van kunstenaar Richard Serra (Guggenhem Museum Bilbao). De wanden zijn zo gepositioneerd dat ze richting geven aan de ruimte en los van de bouwkundige kolommen gehouden waardoor er mooie doorkijken ontstaan. De ruimten worden ontsloten door stalen taatsdeuren geplaatst in stalen kaders. Voor de wanden zijn speciale mallen gemaakt voor het vervaardigen van de Corten staal panelen. Het staal is voorzien van een waslaag zodat het staal niet meer ‘afgeeft’.

De presentatieruimte is de aanleiding voor de verdere revitalisatie en vernieuwing van het hoofdkantoor. Met het ontwerp heeft M+R de basis gelegd voor de corporate uitstraling van het gebouw als verlengstuk van de nieuwe huisstijl. In samenwerking met de medewerkers en directie van de onderneming heeft M+R een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en vormgegeven. De entree en de kantoorvleugels worden omgebouwd tot een duurzame innovatieve activiteit gerelateerde werkomgeving waarbij metaal en aluminium producten op een unieke wijze worden toegepast in de vorm van akoestische scheidingen, wanden en presentaties. Nieuwe innovatieve kantooromgevingen moeten veel meer ruimte bieden aan medewerkers voor teambuilding; overleg en kennisdeling. Geconcentreerd werken kan immers ook vanuit de thuiswerkplek. De volgende stap is de herinrichting van de entree en de directievleugel met een duurzaam en tijdloos design op basis van staal en aluminium producten van MCB. De nieuwe transparante draaideur in de entree leid je over een speciale stalen vloer naar de receptie. De scheidingswanden zijn gemaakt van geperforeerd messing gordijn en donkere stalen wanden. Het meubilair is gemaakt van staal en hout.

OPGELEVERD: Nieuwe kantooromgeving voor MCB International

2 weken geleden

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RVS of aluminium.

Lees verder

Twintig jaar M+R interior architecture

2 maanden geleden | Update: 2 weken geleden

Waar het in onze vluchtige consumptiemaatschappij vooral draait om het kopen van spullen en het meegaan met de laatste trends, pleit M+R interior architecture juist voor duurzame interieurs die na twintig jaar nog steeds de wow-factor hebben. Vluchtige ontwerpen waar u snel op uitgekeken raakt, zijn niet aan ons besteed.

Lees verder

OPGELEVERD: Sleep Lounge op Sheremetyevo Airport, Moscow

2 maanden geleden | Update: 2 weken geleden

In de Sleep Lounge – een ‘business hotel’ met een- en tweepersoonscabines – zijn werken van vrijwel alle constructivistische kunstenaars op de wanden aangebracht. In de algemene ruimtes van de Sleep Lounge creëerde M+R een warme, heldere en open sfeer, die bijdraagt aan een aangenaam verblijf.

Lees verder

OPGELEVERD: Grootste Airport Business Lounge in Europa

3 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

3 maanden geleden | Update: 4 weken geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve HUB voor HERE Technologies

3 maanden geleden | Update: 2 weken geleden

De Kennedy toren in Eindhoven is een van de hoofdvestigingen van HERE wereldwijd. M+R heeft voor de nieuwe organisatie een volledig kantoorconcept ontworpen inclusief de look & feel en corporate design van de kantoren zoals het kleurenpallet; wayfinding; fotogebruik etc...

Lees verder

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020

3 maanden geleden | Update: 2 weken geleden

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou...

Lees verder

Monumentaliteit verduurzamen

4 maanden geleden | Update: 3 maanden geleden

M+R is geselecteerd als architect voor de verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke restauratie van drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont.

Lees verder

Ontmoeten, kennisdelen en innovatief werken staat centraal in de nieuwe huisvesting van BDO Den Haag

4 maanden geleden | Update: 3 maanden geleden

In nauwe samenwerking met de stakeholders en gebruikers van BDO heeft M+R een volledig nieuw kantoorconcept ontwikkeld. Het gebouwconcept heeft vorm gekregen in de verschillende inspiratie en co-creatie sessies die M+R heeft geïnitieerd in opdracht van BDO.

Lees verder

M+R wint bureaucompetitie voor nieuwe huisvesting Pensioenfonds PGB

5 maanden geleden | Update: 4 maanden geleden

M+R interior architecture heeft de opdracht gekregen na een bureaucompetitie. Voor het bestaande kantoorpand aan de Prof. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen heeft ons bureau een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Drees & Sommer en Hiensch installatieadviseurs.

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

7 maanden geleden | Update: 4 maanden geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

9 maanden geleden | Update: 4 maanden geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

9 maanden geleden | Update: 4 maanden geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

9 maanden geleden | Update: 4 maanden geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

1 jaar geleden | Update: 4 maanden geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder