Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO 

opdrachtgever:                BDO Accountants & adviseurs

opdracht:                          concept + ontwerp innovatieve werkomgeving + herinrichting BDO Amstelveen

realisatie:                          gefaseerde realisatie, eindoplevering november 2019

 

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning. In nauwe samenwerking met de gebruikers (klankbordgroepen) zijn tijdens workshops de gewenste huisvesting vormgegeven.

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen. Ter verbetering van de interne communicatie en transparantie van het gebouw heeft M+R een vide met open trapverbindingen ontworpen die aan de glazen voorzijde van het gebouw komen. De gecreëerde open ruimte wordt voorzien van veel groen (bomen), zodat het niet alleen bijdraagt aan de openheid echter ook aan verbetering van de atmosfeer in het gebouw. De begane grond krijgt een openbare functie met een eet- werkcafe, restaurant met ‘front cooking’ en een koffiebar.

Er komen zitgebieden die ruimte bieden aan overleg, werken, brainstormen en er zijn vergaderruimten, de gehele ruimte is flexibel in haar gebruik en geschikt voor het geven van presentaties, recepties etc.

De receptie van BDO wordt verplaatst naar het atrium zodat er meer ruimte is voor ontmoeten; ontvangen en samenwerken op de begane grond. Op de eerste verdieping komt een vergadercentrum en een ontmoetingsgebied dat makkelijk via de nieuwe uitnodigende trap bereikbaar is.

De werkverdiepingen worden ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R; een meanderend landschap met werkgebieden; samenwerkruimten; stilteruimten, ontmoetingsgebieden e.d. Een beproefd concept dat al op meerdere plaatsen met succes is uitgerold en gekopieerd. Duurzaamheid staat bij M+R altijd centraal, ook voor dit project worden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en worden er onderdelen hergebruikt.

Voor BDO heeft M+R een nieuwe look & feel kleur en materialenconcept ontwikkeld voor de komende jaren gebaseerd op de corporate identity van BDO Internationaal.

M+R heeft, na inventarisatie van de onderdelen die geschikt zijn voor een nieuwe toekomst, het ontwerp gemaakt.

Twintig jaar M+R interior architecture

2 weken geleden

Waar het in onze vluchtige consumptiemaatschappij vooral draait om het kopen van spullen en het meegaan met de laatste trends, pleit M+R interior architecture juist voor duurzame interieurs die na twintig jaar nog steeds de wow-factor hebben. Vluchtige ontwerpen waar u snel op uitgekeken raakt, zijn niet aan ons besteed.

Lees verder

OPGELEVERD: Sleep Lounge op Sheremetyevo Airport, Moscow

2 weken geleden

In de Sleep Lounge – een ‘business hotel’ met een- en tweepersoonscabines – zijn werken van vrijwel alle constructivistische kunstenaars op de wanden aangebracht. In de algemene ruimtes van de Sleep Lounge creëerde M+R een warme, heldere en open sfeer, die bijdraagt aan een aangenaam verblijf.

Lees verder

OPGELEVERD: Grootste Airport Business Lounge in Europa

1 maand geleden | Update: 2 weken geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

1 maand geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve HUB voor HERE Technologies

2 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

De Kennedy toren in Eindhoven is een van de hoofdvestigingen van HERE wereldwijd. M+R heeft voor de nieuwe organisatie een volledig kantoorconcept ontworpen inclusief de look & feel en corporate design van de kantoren zoals het kleurenpallet; wayfinding; fotogebruik etc...

Lees verder

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020.

2 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou...

Lees verder

Monumentaliteit verduurzamen

3 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R is geselecteerd als architect voor de verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke restauratie van drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont.

Lees verder

Ontmoeten, kennisdelen en innovatief werken staat centraal in de nieuwe huisvesting van BDO Den Haag

2 maanden geleden

In nauwe samenwerking met de stakeholders en gebruikers van BDO heeft M+R een volledig nieuw kantoorconcept ontwikkeld. Het gebouwconcept heeft vorm gekregen in de verschillende inspiratie en co-creatie sessies die M+R heeft geïnitieerd in opdracht van BDO.

Lees verder

M+R wint bureaucompetitie voor nieuwe huisvesting Pensioenfonds PGB

4 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R interior architecture heeft de opdracht gekregen na een bureaucompetitie. Voor het bestaande kantoorpand aan de Prof. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen heeft ons bureau een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Drees & Sommer en Hiensch installatieadviseurs.

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

6 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

7 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

7 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

8 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

1 jaar geleden | Update: 2 maanden geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder

IJzersterk interieur | MCB international

1 jaar geleden | Update: 2 maanden geleden

Na de realisatie van de ontmoetingsruimte in het hoofdkantoor van MCB zijn de plannen ontwikkeld voor de begane grond. M+R heeft voor de entree en de werkomgeving in nauwe samenwerking met de medewerkers van MCB een op maat gemaakt interieur ontwikkeld.

Lees verder