Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Het nieuwe groene hoofdkantoor voor Canon production printing

opdrachtgever          CANON production printing

opdracht                    Concept + ontwerp interieur nieuwe hoofdkantoor + innovatieve werkomgeving voor Canon | Bream

architect gebouw      BroekBakema

interieur architect     M+R interior architecture

way finding                 M+R interior architecture

realisatie                    Juni 2020

 

‘Tijdloos icoon voor Canon’ Rutger van Oldenbeek | PI

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten en M+R interior architecture, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

 

Het energieverbruik van de nieuwbouw is laag dankzij zonwerende gevels, isolerende triple glazing en energiezuinige led-verlichting. Over het hele dak liggen zonnepanelen, en zelfs het atrium dak bevat zonnecellen. Het gebouw is aangesloten op een warmtepomp en gebruikt warmte- en koudeopslag (WKO). Dankzij het ontwerp ligt er een Breeam Excellent-ontwerpcertificaat. De nieuwbouw is geconcipieerd voor veranderend gebruik in de toekomst. Zo is de indeling van de flexibele werkomgeving makkelijk te wijzigen. De eventuele gebouwuitbreiding gaat ook gemakkelijk door plaatsing van extra vloeren in de ‘Green Plaza’s’.

Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plaza’s’, verbinden medewerkers en bezoekers. Deze ruimten, onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen werkgebieden binnen het nieuwe hoofdkantoor. Deze hoge ruime ontmoetingsplekken zijn ingericht voor het informeel samenwerken. Door de grote glasvlakken is er veel daglicht in het gebouw en geeft dit een mooi zicht op de groene omgeving. Het gebouw ontvouwt zich steeds op een andere wijze per verdieping.

Het interieur, de innovatieve werkomgeving is in nauwe samenwerking met de gebruikers en M+R interior architecture vormgegeven tijdens diverse co-creatie werksessies. Voor het ontwikkelen van de innovatieve werkgebieden heeft M+R o.a. gebruik gemaakt van 3D modellen, waarmee de medewerkers de ideale werkomgeving hebben mogen vormgeven.

Voor het interieur heeft M+R zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. De latten wanden op de werkvloeren, die bijdragen aan een optimale akoestiek (zouden vervaardigd worden van de houten geveldelen van het oude hoofdkantoor echter dit gebouw wordt niet meer afgebroken maar her bestemd) zijn vervaardigd van duurzaam gekweekt eikenhout. De wandafwerking is in vilt uitgevoerd in natuurtinten. Naast de duurzame materialen heeft M+R maximaal gebruik gemaakt van bestaand meubilair dat is opgeknapt en voorzien van een nieuwe duurzame stoffering. Zo zijn bestaande tafels weer geschikt gemaakt door de tafelbladen te voorzien van een unieke print.

Aansluitend op de innovatieve werkomgeving op de ‘4 werkvloeren’ heeft M+R de representatieve ruimten ontworpen zoals het restaurant; de ontmoetingsruimten, de huiskamers; het vergadercentrum, de boardroom en een auditorium met een capaciteit van 170 personen. Hier zijn voornamelijk duurzame materialen verwerkt. De uitdaging voor ons was dat de bosrijke omgeving, het gebouw en het interieur naadloos in elkaar overgaan; een volledige synthese van de architectuur met het interieur, tijdloos, innovatief en duurzaam. Het gehele gebouw is als een ‘Gesamtkunstwerk’ waarbij de toepassingen van de print techniek van Canon is vertaald naar onderdelen van het interieur. Als beeldelement zijn de X-frames in het gebouw en de bosrijke omgeving vertaald naar een grafisch beeld voor onder andere het printen van de speciale gordijnen en de privacy folie. M+R heeft voor het project een volledige manual ontwikkeld voor de ‘customer journey, op basis van de corporate identity van Canon. Onderdeel hiervan is de bewegwijzering van het gehele terrein en het hoofdkantoor; hierbij zijn het verleden; heden en toekomst vertaald in het gebouw. Op het terrein is een boswandeling onderdeel van het geheel met sculpturen uit het kunstbezit van Canon en is er een draaiboek voor de kunsttoepassing in het interieur gemaakt.

Het nieuwe gebouw beschikt over 15.500 m2 aan innovatieve werkomgeving.

OPGELEVERD: El Lissitzky Business Lounge

2 dagen geleden | Update: 1 dag geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerp bureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev en Chagall business lounge en de grootste business lounge van Europa: Malevich is ons bureau gevraagd een concept en ontwerp te ontwikkelen voor een business lounge in terminal C – fase 2.

Lees verder

OPGELEVERD: Duurzame innovatieve werkomgeving anno 2020 voor Pensioenfonds PGB

1 maand geleden

De coronacrisis bewijst maar weer eens dat sociale en maatschappelijke ontwikkelingen niet alleen van grote invloed zijn op ons dagelijks leven, maar vooral ook op de manier waarop we ons werk doen. Het aantrekken en vooral behouden van talent is momenteel belangrijker en uitdagender dan ooit. Daarbij is het goed om te weten dat werknemers grote waarde hechten aan de verbintenis met hun werkgever. Ze willen deel uitmaken van een team en er trots op zijn te mogen werken bij een aantrekkelijke en succesvolle onderneming.

Lees verder

OPGELEVERD: Nieuw innovatief kantoorlandschap voor BDO Den Haag

1 maand geleden

M+R interior architecture heeft in samenwerking met BDO het nieuwe innovatieve kantoor in Den Haag ontworpen. Al voor het uitbreken van de Covid-19 pandemie ontwierp M+R het nieuwe toekomstbestendige gebouw; net als het kantoorgebouw voor de locatie BDO Amstelveen (opgeleverd september 2019) is de basis van het concept een grote flexibele ontmoetingsruimte met een diversiteit aan overlegplekken; vergaderruimtes, lunchfaciliteiten en presentatieruimtes.

Lees verder

OPGELEVERD: Nieuwe kantooromgeving voor MCB International

2 maanden geleden

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RVS of aluminium.

Lees verder

Twintig jaar M+R interior architecture

4 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

Waar het in onze vluchtige consumptiemaatschappij vooral draait om het kopen van spullen en het meegaan met de laatste trends, pleit M+R interior architecture juist voor duurzame interieurs die na twintig jaar nog steeds de wow-factor hebben. Vluchtige ontwerpen waar u snel op uitgekeken raakt, zijn niet aan ons besteed.

Lees verder

OPGELEVERD: Sleep Lounge op Sheremetyevo Airport, Moscow

4 maanden geleden | Update: 2 dagen geleden

In de Sleep Lounge – een ‘business hotel’ met een- en tweepersoonscabines – zijn werken van vrijwel alle constructivistische kunstenaars op de wanden aangebracht. In de algemene ruimtes van de Sleep Lounge creëerde M+R een warme, heldere en open sfeer, die bijdraagt aan een aangenaam verblijf.

Lees verder

OPGELEVERD: Grootste Airport Business Lounge in Europa

4 maanden geleden | Update: 1 maand geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

3 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve HUB voor HERE Technologies

5 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

De Kennedy toren in Eindhoven is een van de hoofdvestigingen van HERE wereldwijd. M+R heeft voor de nieuwe organisatie een volledig kantoorconcept ontworpen inclusief de look & feel en corporate design van de kantoren zoals het kleurenpallet; wayfinding; fotogebruik etc...

Lees verder

M+R wint nog een award; de Chagall Lounge is bekroond met de A'design brons award 2020

5 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou...

Lees verder

Monumentaliteit verduurzamen

7 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R is geselecteerd als architect voor de verbouwing, herinrichting en gedeeltelijke restauratie van drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam voor Richemont.

Lees verder

M+R wint bureaucompetitie voor nieuwe huisvesting Pensioenfonds PGB

7 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R interior architecture heeft de opdracht gekregen na een bureaucompetitie. Voor het bestaande kantoorpand aan de Prof. E.M. Meijerslaan 2 in Amstelveen heeft ons bureau een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Drees & Sommer en Hiensch installatieadviseurs.

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

10 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder

OPGELEVERD: innovatieve groene werkomgeving voor BDO

11 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen.

Lees verder

M+R wint de German Design Award 2020 met het ontwerp voor de Rublev Lounge

11 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

The characteristic aesthetic of Russian dome structures lend the lounge area an unmistakable identity. The design also features a great colour concept, which promises a high quality of stay thanks to atmospheric lighting and modern, comfortable furniture.

Lees verder

M+R wins the A'design silver award 2019 with the design of the Rublev Lounge

11 maanden geleden | Update: 2 maanden geleden

The design of the lounge is inspired upon Russian constructivism, the Tatlin Tower, and Russian culture. The union shaped towers are used as eye-catchers in the lounge, this to create different spaces in the lounge area as a certain kind of zoning.

Lees verder

Oude Raadhuis | Schoonhoven

1 jaar geleden | Update: 2 maanden geleden

Het raadhuis (1542)  is in 1927 gereconstrueerd naar de oorspronkelijke toestand waarbij veel later toegevoegde onderdelen zijn verwijderd. In het verslag van de restauratie door dr. E.H. ter Kuile wordt genoteerd dat “het gehele gebouw werd ontruimd, ‘omsteigerd’, en tot op de oude kern schoongemaakt en leeg gebroken.

Lees verder