Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

OPGELEVERD: Duurzame innovatieve werkomgeving anno 2020 voor Pensioenfonds PGB

Begin 2020 werd de wereld opgeschrikt door een pandemie. Zolang het COVID-19 virus onze maatschappij in haar grip heeft, zijn bedrijven genoodzaakt hun werknemers te laten thuiswerken. En hoewel sociale contacten natuurlijk gemist worden, ontstaat al snel het besef dat het merendeel van de werknemers ook prima functioneert vanuit huis. Bijkomend voordeel is dat men door het wegvallen van woon-werkverkeer meer tijd overhoudt voor andere tijdsbestedingen.

Een goede werkomgeving moet inspirerend zijn, gezond, groen, duurzaam en tijdloos. - M+R interior architecture 

De coronacrisis bewijst maar weer eens dat sociale en maatschappelijke ontwikkelingen niet alleen van grote invloed zijn op ons dagelijks leven, maar vooral ook op de manier waarop we ons werk doen. Het aantrekken en vooral behouden van talent is momenteel belangrijker en uitdagender dan ooit. Daarbij is het goed om te weten dat werknemers grote waarde hechten aan de verbintenis met hun werkgever. Ze willen deel uitmaken van een team en er trots op zijn te mogen werken bij een aantrekkelijke en succesvolle onderneming.

 

Vervaging scheidslijn werk en privé
De tendens is dat de scheidslijn tussen werk en privé steeds verder vervaagt. Door internet, mail en social media ligt de wereld aan onze voeten. We kunnen ons werk altijd en overal doen en ontvangen 24/7 informatie en nieuws. Het kanaliseren van deze informatie en het juist interpreteren ervan is van groot belang, ook voor ondernemingen. Want hoe beschermen we onze organisatie, knowhow en medewerkers? En hoe onderscheiden we ons van de rest?

 

Vrijheid, autonomie, creativiteit
Dat onderscheidend vermogen zit hem in het geval van Pensioenfonds PGB onder andere in een gemoderniseerd, fris en multifunctioneel kantoor. M+R interior architecture werd aangetrokken voor het ontwerp. Het vernieuwde gebouw biedt vrijheid en autonomie, maar ook voldoende ruimte voor creatieve mogelijkheden. Door de generieke indeling, die tijdens co-creatiesessies in nauwe samenwerking met de PGB-medewerkers is vormgegeven, ontstaat een flexibele werkomgeving die veranderingen en innovaties probleemloos adopteert.


Variatie aan werkplekken
Het kantoor voorziet ruimschoots in een breed scala van ruimtes. Denk aan stilteruimtes, teamruimtes, belplekken, informele overlegplekken en brainstormruimtes. Vergaderen kan traditioneel zittend, staand, onsite en online. Ook op de werkplekken kunnen PGB-werknemers zitten en staan afwisselen. De samenwerking met de gebruikers heeft geresulteerd in een gebouw waar zij prettig en slim kunnen samenwerken. De variatie aan werkplekken zorgt ervoor dat er altijd een plek is die past bij de werkzaamheden van dat moment. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de PGB-medewerkers, nadat het coronavirus onder controle is, graag hun weg naar het nieuwe kantoor vinden.

 
Uitdragen van de kernwaardes
Iedere verdieping is uitgevoerd in een van de kleuren uit de PGB-stijlgids. De wanden van de lifthallen zijn voorzien van fotobehang dat de kernwaardes van PGB verbeeldt: betrokken, authentiek, helder en samen. De begane grond van het nieuwe kantoor is volledig ingericht voor ontmoeten, ontspannen, brainstormen, kennis delen, overleggen, presenteren en vergaderen. Om het werkplezier te vergroten, is de ruimte open en licht en aangekleed met veel groen. 

 
Hospitality & meeting
De linkervleugel is ingericht voor ontvangst en hospitality. Er is een eet-/werkcafé dat toegang biedt tot het buitenterras aan de zuidzijde van het gebouw. Het terras zweeft boven het talud en is bereikbaar via de bestaande opening van de vluchtweg. De rechtervleugel is een meeting-gebied, met verschillende vergader-, brainstorm-, presentatie- en overlegruimtes. Centraal in deze rechtervleugel bevindt zich een plek voor informeel overleg, aanlanden en flexwerken. De verschillende moderne vergaderfaciliteiten, zowel fysiek en digitaal, worden ook gebruikt door aangesloten bedrijfsverenigingen, ondernemingen en relaties van PGB.


Open trappen
De grootse architectonische verandering was wel dat de beide atria door bureau M+R zijn voorzien van nieuwe open trappen. Deze verbinden de begane grond en de drie verdiepingen vanuit het open middengebied met elkaar. Op elke verdieping is een terras gerealiseerd met informele zitjes, aanlandplekken en een pantry. Deze terrassen zorgen voor een natuurlijke scheiding tussen de open ‘publieke’ ruimtes en de werkplekgebieden.

 

Hergebruik en modernisatie
Het was een grote eer om voor Pensioenfonds PGB een efficiënt, duurzaam en tijdloos interieur te mogen realiseren in het kantoorgebouw uit 1986 dat ruimschoots binnen budget is gebleven. We hebben zoveel mogelijk bestaand materiaal hergebruikt, zoals vloerbedekking, houten vloerdelen, kabelgoten, een deel van de binnenwanden, inductie-units en toiletten. Het gebouw is gemoderniseerd door nieuwe isolerende geveldelen, het ombouwen van de bestaande verlichting naar led-technologie en de aansluiting op de stadsverwarming. Het gebouw heeft nu energielabel A+. We hebben het buitenterrein opnieuw ingericht met hergebruik van de bestaande bestrating en met behoud van de bomen. Er zijn elektrische oplaadpunten geplaatst, duurzame terreinverlichting voor de veiligheid en PGB-bewegwijzering voor de oriëntatie.

 
Voor het opgeleverde duurzame heringericht kantoorgebouw van Pensioenfonds PGB hebben we samen 8.000 euro gedoneerd namens het bouwteam aan Trees for All voor het planten van bomen!

M+R wint de European Property Award 2021|2022 in de category Bathroom Design met de Chagall Lounge

5 maanden geleden

De muren zijn willekeurig gevormd en golven door de ruimte, elke laag heeft zijn eigen kleur en structuur. De lagen zijn geaccentueerd met indirecte lichtlijnen voor een dramatisch effect. De architectonische kolommen tonen afbeeldingen van schilderijen van Chagall, uitgevoerd in glasmozaïek. De lounge is visueel ingedeeld met drie accentkleuren uit schilderijen van Chagall en ook vertaald in de bekleding van het meubilair. Achter de receptie is een grote gebrandschilderde muur die indirect is verlicht gebaseerd op het werk van Chagall met verstelbare glazen delen.

Lees verder

OPGELEVERD: Richemont, Amsterdam

5 maanden geleden

Voor het project heeft M+R een historisch kleuronderzoek laten uitvoeren, dat als uitgangspunt fungeerde voor de restauratie van monumentale grachtenpanden en de zorgvuldig gekozen samenstelling van materialen en kleurenpalet. De wanden met de monumentale houten lambrisering zijn voorzien van bijzonder duurzame linnen wandbekleding.

Lees verder

OPGELEVERD: 'Social hub', innovatieve werkomgeving voor BDO Tilburg

7 maanden geleden

Al voor het uitbreken van de Covid-19 pandemie ontwierp M+R nieuwe toekomstbestendige werkomgevingen; net als het kantoorgebouw voor de locatie BDO Amstelveen en Den Haag is de basis van het concept een grote flexibele ontmoetingsruimte met een diversiteit aan overlegplekken; vergaderruimtes, lunchfaciliteiten en presentatieruimtes.

Lees verder

Duurzame innovatief kantoorgebouw voor geWOONhout

9 maanden geleden | Update: 8 maanden geleden

In opdracht van geWOONhout heeft M+R een duurzaam en innovatief kantoorgebouw met 3 niveaus ontworpen op basis van de kant-en-klare houten woonmodules. Zowel het exterieur als het interieur zijn ontworpen om zo circulair mogelijk te zijn, met een zorgvuldige toepassing van duurzame materialen.

Lees verder

M+R wint de gouden A'design award 2021 met de business lounge El Lissitzky

11 maanden geleden

Het imposante plafond is een weergave van de supremacistische stijl van El Lissitzky die hij PROUN noemde; het stadium waarin iemand verandert van schilderkunst naar architectuur.

Lees verder

Winnaar Outstanding Property Award 2020 en genomineerd voor de A’design Goud award 2021

1 jaar geleden | Update: 11 maanden geleden

De nieuwe terminal is ontworpen in Russische constructivistische stijl. De inspiratiebron zijn de bekende Russische kunstenaars. Het imposante plafond in de lounge is een weergave van de supremacistische stijl van El Lissitzky die hij PROUN noemde, ‘het toneel waarin iemand verandert van schilderkunst naar architectuur’.

Lees verder

OPGELEVERD: Duurzame innovatieve werkomgeving anno 2020 voor Pensioenfonds PGB

1 jaar geleden | Update: 5 maanden geleden

De coronacrisis bewijst maar weer eens dat sociale en maatschappelijke ontwikkelingen niet alleen van grote invloed zijn op ons dagelijks leven, maar vooral ook op de manier waarop we ons werk doen. Het aantrekken en vooral behouden van talent is momenteel belangrijker en uitdagender dan ooit. Daarbij is het goed om te weten dat werknemers grote waarde hechten aan de verbintenis met hun werkgever. Ze willen deel uitmaken van een team en er trots op zijn te mogen werken bij een aantrekkelijke en succesvolle onderneming.

Lees verder

OPGELEVERD: Nieuw innovatief kantoorlandschap voor BDO Den Haag

7 maanden geleden | Update: 5 maanden geleden

M+R interior architecture heeft in samenwerking met BDO het nieuwe innovatieve kantoor in Den Haag ontworpen. Al voor het uitbreken van de Covid-19 pandemie ontwierp M+R het nieuwe toekomstbestendige gebouw; net als het kantoorgebouw voor de locatie BDO Amstelveen (opgeleverd september 2019) is de basis van het concept een grote flexibele ontmoetingsruimte met een diversiteit aan overlegplekken; vergaderruimtes, lunchfaciliteiten en presentatieruimtes.

Lees verder

OPGELEVERD: Nieuwe kantooromgeving voor MCB International

1 jaar geleden | Update: 9 maanden geleden

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RVS of aluminium.

Lees verder

OPGELEVERD: Sleep Lounge op Sheremetyevo Airport, Moscow

1 jaar geleden | Update: 11 maanden geleden

In de Sleep Lounge – een ‘business hotel’ met een- en tweepersoonscabines – zijn werken van vrijwel alle constructivistische kunstenaars op de wanden aangebracht. In de algemene ruimtes van de Sleep Lounge creëerde M+R een warme, heldere en open sfeer, die bijdraagt aan een aangenaam verblijf.

Lees verder

OPGELEVERD: Grootste Airport Business Lounge in Europa

1 jaar geleden | Update: 11 maanden geleden

M+R heeft inmiddels een stevige plaats op de shortlist van Sheremetyevo Airport voor internationale ontwerpbureaus verworven. Na de realisatie van de award winning Rublev business Lounge en de Viplounge in 2018 is ons bureau gevraagd deel te nemen aan de competities voor de uitbreiding van de C-terminal. M+R werd uit een aantal bureaus uitgekozen voor het ontwerpen van twee business lounges: Malevich en Chagall.

Lees verder

OPGELEVERD: Het nieuwe hoofdkantoor voor Canon production printing

1 jaar geleden | Update: 11 maanden geleden

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang. Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers...

Lees verder

Public Architecture 'Future for Europe' 2020

2 jaar geleden | Update: 11 maanden geleden

M+R interior architecture is vertegenwoordigd in de tentoonstelling. Het Europees Cultureel Centrum - Rusland organiseert een grote architectuurtentoonstelling in het Schusev State Museum of Architecture in Moscow. Deze 3 maanden durende tentoonstelling "Future For Europe - Public Architecture" loopt van 30 januari - 10 mei 2020

Lees verder