Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Duurzaam ontwerpen en bouwen

“we make a living by what we get, we make a life by what we give.”

                                                                               Winston Churchill

 

Duurzaam ontwerpen en bouwen
Groene gezonde kantoren, duurzaam, circulair bouwen en cradle to cradle zijn begrippen die volop in de belangstelling staan. De aandacht voor deze thema's neemt toe en de kaders voor projecten worden mede in termen van duurzaamheid gedefinieerd. Het uitgangspunt bij duurzaam bouwen is het ontwerpen van een goede leef- of werkomgeving met een neutraal energieverbruik, waarbij niet of slechts beperkt gebruik wordt gemaakt van eindige bronnen.

Verbetering van de arbeidsproductiviteit
Een goed installatieconcept en de juiste materiaalkeuze hebben niet alleen een positief effect op natuur, milieu en omgeving, maar ook op de productiviteit binnen een kantoor. Onderzoek wijst uit dat verbetering van het binnenmilieu een stijging van de arbeidsproductiviteit van vijf tot tien procent tot gevolg kan hebben.

Verduurzamen en innoveren
M+R interior architecture heeft zich gespecialiseerd in het verduurzamen van gebouwen en streeft naar maatschappelijk verantwoorde, kwalitatieve en duurzame ontwerpen. We onderzoeken altijd de mogelijkheid om gebouwen verder te innoveren. Zo hebben we voor Hoogvliet een BREEAM  (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) ‘outstanding’ kantoorgebouw ontwikkeld en hebben we het Provinciehuis Zeeland getransformeerd van een monumentaal gebouw naar een innovatieve, duurzame en biobased werkomgeving.