Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Innovatieve werkomgevingen

M+R interior architecture heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd op het gebied van het ontwikkelen en ontwerpen van innovatieve werkomgevingen. De eerste innovatieve werkomgeving werd door ons 2005 gerealiseerd voor Aramis Wonen te Roosendaal.
 

Innovatief werken 
Het innovatief werken in Nederland is een ontwikkeling die enkele jaren geleden is ingezet, enerzijds is het tijd en plaats onafhankelijk werken mogelijk geworden door de toenemende kwaliteit en mogelijkheden van communicatiemiddelen. Door het wereldwijde web en e-mail is de wereld binnen handbereik en dit 24 uur per dag. Anderzijds is deze ontwikkeling het gevolg van de beperking mobiliteit door files en overbelasting capaciteit openbaar vervoer; toenemende reiskosten en belasting van het milieu (CO2) en de toenemende huisvestingskosten. Het efficiënt omgaan met onze mobiliteit en huisvestingswensen leidt tot nieuwe samenwerkingsvormen en vraagt om meer flexibiliteit;

 

Wat een innovatief werkconcept voor mens en organisatie kan betekenen 
Het belangrijkste voor een soepele overgang naar andere manieren van werken is dat er draagvlak binnen de organisatie wordt gecreëerd. M+R interior architecture helpt mee aan acceptatie van een innovatieve werkomgeving door een communicatieve rol op zich te nemen en onze ervaringen, kennis en creativiteit in te zetten. Wij weten hoe een innovatief interieurontwerp bijdraagt aan een sterke en gezonde bedrijfscultuur en daarmee aan het succes van de organisatie.    

Hoe kan een innovatieve werkomgeving bijdragen aan de gewenste bedrijfscultuur waar mensen graag willen werken en ook geïnspireerd worden om het beste van zichzelf naar boven te halen? Hoe kan een innovatief interieurontwerp iemand stimuleren in zijn of haar ontwikkeling? Hoe bouw je structuren die het werkproces, welzijn en productiviteit opti­maal faciliteert? De op maat geformuleerde oplossingen voor deze opgaves, in de vorm van innovatieve interieurontwerpen of advies, is waar M+R in is gespecialiseerd. 

 

Gezonde en innovatieve werkomgeving 
De redenen voor het ontwikkelen van een inno­vatieve werkomgeving voor een onderneming kunnen variëren. De voordelen kunnen bijvoorbeeld zijn dat mensen beter gaan samenwerken en een hoger werknemers tevredenheid oplevert door o.a. het bieden van een juiste invulling van de ruimte. Een weloverwogen ontworpen interieur kan eraan bijdragen dat medewerkers zich meer verbonden voelen met de organisatie en kan interactie en kennisdelen bevorderen. Vervolgens kan de mogelijkheid om plaats­ en tijd onafhankelijk te werken ook duurzaam en kostenbesparend zijn. Een innovatieve werkomgeving is voor veel organisaties de juiste stap om de strategische doelen te behalen. Behoefte, draagvlak en visie zijn een vereiste bij het implementeren van een innovatief werkconcept. Bij M+R interior architecture ontwerpen we daarom niet alleen interieurs, maar denken we na over hoe we een organisatie kunnen steunen in het groeiproces. Waarbij de implementatie van een innovatief werkconcept een belangrijk middel is voor de ontwikkeling van de medewerkers. 

De identiteit van zowel de organisatie als het individu komen terug in ons interieurconcept. Samen met de opdrachtgever wordt dit ontwikkeld in de ontwerpfase, door middel van het samen vaststellen van de DNA van de onderneming. Het loslaten van een eigen werkplek of kamer vraagt om een andere invulling van het aspect identiteit. Het is belangrijk dat medewerkers zich altijd verbonden voelen met hun onderneming – vooral als de organisatie het werken elders (thuis) gaat faciliteren. Medewerkers verleiden met een aantrekkelijke, inspirerende werkomgeving of ontmoetingsplek is essentieel. 

 

Maatwerk en draagvlak 
M+R interior architecture weet dat een pasklaar huisvestingsconcept ­ ‘one size fits all’ - niet bestaat. Elke situatie en oplossing vraagt om maatwerk en is daardoor uniek. Daarnaast spelen de bedrijfscultuur, werkprocessen en ambitie een belangrijke rol binnen de fysieke werkomgeving. Innovatieve werkomgevingen zijn meer dan alleen een aantrekkelijke kantoor­ omgeving met een eigen identiteit, het zorgt ervoor dat het arbeidsproces optimaal wordt gefaciliteerd. Een innovatieve werkomgeving functioneert alleen als het werkbaar is voor iedereen binnen de organisatie. Startpunt voor ons is een goede werkproces analyse, waarbij de manieren van werken, de behoeften van de verschillende werknemers en de organisatie in kaart worden gebracht. Begrip en draagvlak is een rode draad door het proces voor het te ontwikkelen van het juiste werkconcept. Met onder andere workshops, interviews en het bezoeken van referentieprojecten brengen we de ambities en wensen van de organisatie helder in kaart, alvorens te starten met het ontwerp. We ontwerpen altijd samen met de gebruikers, middels co­-creatie sessies, zo ontstaat de ‘ontwerpende dialoog’ en een breed draagvlak binnen de hele organisatie. M+R interior architecture heeft hiervoor specifieke beproefde tools ontwikkeld. 

  

Mens en werkproces centraal 
Voor de interieurarchitecten van M+R staat de mens altijd centraal. In onze visie is een kantooromgeving comfortabel en inspirerend. Innovatieve werkomgevingen zijn naar onze visie het vinden van de juiste balans tussen open & transparant en besloten & geborgen voor de medewerkers en bezoekers. De communicatie tussen medewerkers kan verdiepen en de productiviteit verbeteren door een juiste mix van dynamische, actievere zones zoals bijvoorbeeld (samen) werkplekken te creëren en rustigere zones, als lounges of concentratieruimten. Bij de hieruit voortvloeiende behoefte en diversiteit aan werkomgevingen ontwerpt M+R interior architecture de passende beleving, sfeer en functionaliteit. Onze innovatieve werkomgevingen dragen bij aan een hogere medewerkerstevredenheid.

 

Duurzaamheid 
Duurzaam begint bij het onderzoeken van mogelijk­ heden van hergebruik van producten en materialen. De keuze voor nieuwe materialen en installaties worden beoor­deeld op diverse aspecten van duurzaamheid zoals: de productietechnologie, de materiaalsamenstellingen, toepassen van lokale mate­rialen en producten alsook de mogelijkheid van hergebruik in de toekomst. Echter duurzaam betekent voor ons ook een tijdloos ontwerp, met een duidelijke relatie tussen gebouw en het gebruik. Een werkomgeving dient zowel comfortabel en uitnodigend te zijn. Het ondersteund de medewerkers optimaal in hun welzijn en persoonlijke ontwikkeling.