Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Innovatieve groene werkomgeving voor BDO

Opdrachtgever: BDO Accountants | Amstelveen, november 2019

Opdracht: Revitaliseren en herinrichten van het bestaande kantoorpand

 

Na een architectenselectie voor het nieuwe kantoorgebouw van BDO Eindhoven in 2005 heeft M+R inmiddels 15 gebouwlocaties van BDO mogen vormgeven. Voor 2019 staan de locaties van BDO in Roosendaal en Amstelveen op de planning. In nauwe samenwerking met de gebruikers (klankbordgroepen) zijn tijdens workshops de gewenste huisvesting vormgegeven.

Voor de locatie van BDO in Amstelveen huurt BDO ca. 4.500 m2 in het bedrijfsverzamelgebouw ‘Commerce Parc Amstelveen’, zijnde de begane grond en 4 verdiepingen. Ter verbetering van de interne communicatie en transparantie van het gebouw heeft M+R een vide met open trapverbindingen ontworpen die aan de glazen voorzijde van het gebouw komen. De gecreëerde open ruimte wordt voorzien van veel groen (bomen), zodat het niet alleen bijdraagt aan de openheid echter ook aan verbetering van de atmosfeer in het gebouw. De begane grond krijgt een openbare functie met een eet- werkcafe, restaurant met ‘front cooking’ en een koffiebar.

Er komen zitgebieden die ruimte bieden aan overleg, werken, brainstormen en er zijn vergaderruimten, de gehele ruimte is flexibel in haar gebruik en geschikt voor het geven van presentaties, recepties etc.

De receptie van BDO wordt verplaatst naar het atrium zodat er meer ruimte is voor ontmoeten; ontvangen en samenwerken op de begane grond. Op de eerste verdieping komt een vergadercentrum en een ontmoetingsgebied dat makkelijk via de nieuwe uitnodigende trap bereikbaar is.

De werkverdiepingen worden ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R; een meanderend landschap met werkgebieden; samenwerkruimten; stilteruimten, ontmoetingsgebieden e.d. Een beproefd concept dat al op meerdere plaatsen met succes is uitgerold en gekopieerd. Duurzaamheid staat bij M+R altijd centraal, ook voor dit project worden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en worden er onderdelen hergebruikt.

Voor BDO heeft M+R een nieuwe look & feel kleur en materialenconcept ontwikkeld voor de komende jaren gebaseerd op de corporate identity van BDO Internationaal.

M+R heeft, na inventarisatie van de onderdelen die geschikt zijn voor een nieuwe toekomst, het ontwerp gemaakt.