Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Het nieuwe groene hoofdkantoor voor Canon production printing

opdrachtgever           CANON production printing Netherlands

opdracht                     Concept + ontwerp interieur nieuwe hoofdkantoor + innovatieve werkomgeving voor Canon | Bream

architect gebouw       BroekBakema

interieur architect     M+R interior architecture

way finding                  M+R interior architecture

realisatie                     Juni 2020

 

Het gebouw voor het nieuwe hoofdkantoor CANON Production Printing Netherlands ‘Green Landmark’, ontwerp van BroekBakema architecten, is gebaseerd op de Kyosei filosofie van Canon: het samen leven en werken voor het algemeen belang.

Groene, publieke ruimten, de zogenaamde ‘Green Plazas’, verbinden medewerkers en bezoekers. Deze ruimten onderling met elkaar verbonden en steeds gekoppeld aan twee kantoorvloeren, zijn ingericht als binnentuin en functioneren als de centrale ontmoetingsplek. Ze vormen de verbindende schakel tussen werkgebieden binnen het nieuwe hoofdkantoor.

Het interieur, de innovatieve werkomgeving is in nauwe samenwerking met de gebruikers en M+R interior architecture vormgegeven tijdens diverse werksessies. Voor het ontwikkelen van de innovatieve werkgebieden heeft M+R o.a. gebruik gemaakt van 3D modellen, waarmee de medewerkers de ideale werkomgeving hebben mogen vormgeven.

Naast de werkomgeving heeft M+R de representatieve ruimten ontworpen zoals het restaurant; ontmoetingsruimten, huiskamers; het vergadercentrum en een auditorium met een capaciteit van 170 personen. M+R tekent ook voor de ‘customer journey, de corporate identity; bewegwijzering van het gehele terrein en het hoofdkantoor, hierbij worden verleden; heden en toekomst vertaald in het gebouw. Zo komt er o.a. een museale presentatie en een compleet plan voor het kunstbezit van Canon.

Het nieuwe gebouw beschikt na oplevering 15.500 m2 aan innovatieve werkomgeving.