Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

SHAPES

Opdrachtgever: SHAPES - Utrecht, December 2015

Opdracht: concept en ontwerp presentatieruimte Shapes

 

SHAPES Experience Centre by M+R

Begin dit jaar (2016) is het Shapes Experience Center in Nieuwegein geopend; een presentatieruimte waar architecten, ontwerpers en afbouwbedrijven zich kunnen laten inspireren op het gebied van decoratief plaatmateriaal, plafond- en wandbekledingen, vloeren en verlichting. Er is een uitgebreide bibliotheek met stalen en collectieboeken. Ook worden er events en trainingen georganiseerd.

Het Shapes Experience Center is een initiatief van RET interieur, Astrimex, Bruijnzeel, Leoxx en Flos. Daarnaast zijn er producten te zien van onder meer Rockfon, Kronospan, Gyproc en Armstrong.

Het Center in een concept en ontwerp van M+R interior architecture. We hebben de lotusbloem en de kameleon als design inspiratie gebruikt; waarbij de Lotusbloem als metafoor staat voor puurheid en schoonheid en de kameleon voor het vermogen zich aan te passen en diversiteit. De Lotusbloem is vormgegeven als 3 sculpturale elementen samengesteld uit decor plaatmateriaal, deze objecten draaien langzaam rond. De ruimte is verdeeld in zogenaamde kleur 'slides', waarbij elke slide een kleur weergeeft van het totale spectrum met verschillende materiaaltoepassingen.