Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Samenwerken en het delen van kennis

Opdrachtgever: BrabantWonen BrabantZorg | Oss, december 2015

Opdracht: Innovatief kantoorconcept voor Brabant Wonen en Brabant Zorg

 

Samenwerken en Interactie optimaal faciliteren
Wie naar de gevel van het nieuwe pand aan de Gasstraat kijkt ziet een gebouw met de allure van een multinational. Het gebouw deed dienst als het hoofdkantoor van Organon het latere MSD in Oss, echter door reorganisaties is het gebouw leeg komen te staan. Brabant Wonen en Brabant Zorg hebben samen met de gebouweigenaar en MSD een huurovereenkomst gesloten met verrekening van de lopende huurcontract met MSD, tegen zeer gunstige condities. Wie het pand nu binnenstapt ziet al snel dat het pand is omgebouwd tot een innovatieve kantooromgeving voor de organisatie Brabant Wonen en Brabant Zorg. Het ontwerp is gerealiseerd op basis van de ideeën en ambities van beide organisaties. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol, net als een zekere mate van soberheid. Niet voor niets werd veel materiaal uit het bestaande pand zijn hergebruikt; zoals de binnenwanden, plafonds alsook losse inventaris.
Collega’s van Brabant Wonen en Brabant Zorg hebben het pand samen met M+R interior architecture grondig bestudeerd. Het DNA van beide organisaties moet voelbaar zijn. Tijdens co-creatie sessies hebben we naar de beste oplossingen gezocht. Wat zijn de mogelijkheden? Op welke wijze kunnen we het pand het beste inrichten en aanpassen? En wat is nodig om twee organisaties succesvol samen te brengen en qua synergie te optimaliseren?


Concentratie en interactie
Enkel als werkplek is een kantoor niet meer noodzakelijk. Om elkaar te treffen wel. Het delen van kennis en het ontmoeten van elkaar wordt in het nieuwe pand tot in de puntjes mogelijk gemaakt. Alles is erop gericht om het samenwerken en het delen van kennis optimaal te faciliteren. Het pand is daarom van een traditioneel ‘cellenkantoor’ verandert in een innovatieve open en flexibele omgeving. De mate van concentratie en interactie die nodig is voor je werk op dat moment, bepaalt waar in het pand je werkt. Hoe dieper je het gebouw ingaat, hoe rustiger het zal zijn. En op de 3e verdieping is het ‘eetwerkcafé’ met buitenterras gevestigd. Daar kun je overleggen, werken, klanten ontmoeten en natuurlijk een hapje eten.