Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Raadhuis Roosendaal

Opdrachtgever: Raadhuis | Roosendaal, Januari 2005

Opdracht: verbouwen; restauratie; verduurzamen en herinrichten monument 

 

Het Raadhuis in Roosendaal is een Rijksmonument anno 1534. Bij een grootscheepse renovatie door M+R werd de buitenzijde grotendeels intact gelaten, afgezien van een zorgvuldig ingepaste (nood)uitgang en hellingbaan aan de achterzijde. Het interieur is ingrijpender gewijzigd. De trap kreeg een rookvrije ‘schil’ en er werd een nieuwe lift geplaatst. De gewelvenzaal is gerestaureerd en voorzien van een garderobe en grote, organisch gevormde wandbanken, waarachter de moderne verwarming is verborgen. In de raadzaal werden de oorspronkelijke gipsplafonds en gipslijsten gerestaureerd.

Twee pilaren uit 1974 werden verwijderd om het zicht op de raadsvergadering te verbeteren. De dakconstructie wordt nu opgevangen door een stalen balk, zorgvuldig weggewerkt in de wand. Het verwijderen van de pilaren maakte een nieuwe indeling van de raadzaal mogelijk, met onder andere een verdubbeling van de capaciteit van de publiekstribune.