Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Theater de Maaspoort

Opdrachtgever: Theater de Maaspoort | Venlo, November 2011

Opdracht: Het nieuwe theater ‘de Maaspoort’ in Venlo, renovatie, verbowuing en herinrichting

 

Theater ‘de Maaspoort’ is straks een nieuw en eigentijds theatercomplex. Tijdens de omvangrijke metamorfose van het theater zijn in de eerste fase alle publieksgebieden, de grote theaterzaal, de voorgevel en de kantoren gerenoveerd. Ook is er een eigentijdse brasserie gerealiseerd: Pollux. In de aansluitende tweede fase volgen een extra theaterzaal en een restaurant met buitenterras op de tweede verdieping. Naar verwachting is in februari 2013 de complete renovatie en nieuwbouw van Theater de Maaspoort operationeel.

Voor het vernieuwde theater aan de Maas heeft M+R interior architecture, deze belangrijke levensader voor de stad Venlo genomen als inspiratiebron; Waar de brede stroom der Maas….., de oevers, de aanlegplaats, het theater; de poort naar kunst en cultuur; reflectie, emotie, verbazing en verwondering, podium van de stad. De beelden van zwerfkeien, schepen, aanlegsteigers zijn als metafoor gebruikt voor het interieur van het vernieuwde theater. Het interieur is overwegend warm wit met paars accenten samengesteld uit natuurlijke duurzame materialen waarbij de vormgeving is geïnspireerd op de scheepvaart, zoals bijvoorbeeld de bars. De verplaatsbare banken zijn scheepjes die aangemeerd zijn in het theatercafé en restaurant, in de foyers liggen her en der zwerfkeien die door de rivier zijn meegenomen. De vloer is als een houten aanlegsteiger aan de kade omgeven door stromend water.