Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Desque

Opdrachtgever: Desque - Eindhoven, Oktober 2009

Opdracht: verbouwen; verduurzamen en herinrichten industrieel monument 'klokgebouw' 

 

Desque vond onderdak in het Philips Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Deze voormalige Philipsfabriek is een imposant industrieel monument. Bij de verbouwing vormde de industriële omgeving een inspirerend uitgangspunt. Transformatie van een productielocatie tot een waar design centrum waar creatieve bedrijven in een imposante monumentale omgeving zich kunnen ontwikkelen is een prachtige uitdaging. De keuze voor een heldere structuur, belijning en duurzame materialisatie van het interieur zorgt dat het een vanzelfsprekend geheel vormt met de industriële omgeving. De betonstructuur is het belangrijkste bestanddeel, deze is tot op het beton kaal gemaakt. Een bijzondere entree, een vide met de sculpturale trap die naadloos overgaat in een verhoging in de ruimte voor ontmoeting, overleg, oriëntatie en ontspanning staat centraal. Vanaf deze plek heeft men een prachtig overzicht over de inrichtingsproducten die DESQUE voert in haar programma, alles eromheen is als onaangetast en recessief zodat juist deze design producten alle aandacht krijgen.