top of page
1/1

Hybride werkomgeving voor BDO accountants & adviseurs | Rotterdam

BDO Accountants | Rotterdam, juli 2022

Opdracht:

ontwerp duurzame inrichting nieuwe huisvesting BDO Rotterdam

Breeam Excellent

Met de ervaringen van het innovatief en flexibel werken heeft M+R een hybride werkomgeving ontworpen voor het nieuwe kantoor van BDO Rotterdam in het gebouw First op de 9e, 10e en 11e verdieping.

BDO ACCOUNTANTS | ROTTERDAM

Het innovatieve kantoor in Rotterdam biedt ruimte voor ontmoeten, samenwerken, kennisdelen etc. op totaal 3 verdiepingen aan kantoorruimte t.w. de 9e, 10e en 11e verdieping. Er zijn vele voorzieningen voor de Lines of services van BDO zoals scrum-; presentatie en vergaderruimten. Verschillende werkplekconcepten zijn d.m.v. een BDO app te reserveren door de medewerkers en sluit aan op de visie van BDO dat men op kantoor, bij de klant of vanuit thuis werkzaam kan zijn.
De 10e verdieping functioneert als ontvangst etage, hier zijn naast de receptie en een koffiebar met een ‘barista’, diverse zitjes waar men kan werken en ontmoeten in een informele sfeer. Deze verdieping is verbonden met een nieuw ontworpen en gerealiseerde vides met trappen die de drie verdiepingen aan elkaar verbindt. Op deze verdieping is ook het vergadercentrum ondergebracht en een grote flexibele scrum en ontspanningsruimte. Naast deze voorzieningen is er een ‘mind & innovation’ ruimte gerealiseerd;
Immers is het voor iedereen merkbaar dat ons leven aan het veranderen is.

Zo wordt de scheidslijn tussen werken en privé steeds vager, we werken vanuit thuis en als we willen zijn we 24 uur per dag verbonden met de hele wereld. Het is daarom van belang dat ieder individu een zorgvuldige invulling van de dagbesteding maakt, waarbij er ruimte is voor rust, onthaasting en ontspanning en inspanning. Deze bewustwording vraagt bedrijven na te denken over de invulling van de werkomgeving, voor de nieuwe locatie van BDO zijn er diverse plekken die ruimte bieden aan deze bewustwording, een mooi voorbeeld is de ‘mind & innovation’ room met stilteplekken en mogelijkheid tot meditatie.
Op de twee ‘werk’verdiepingen is centraal een huiskamer gesitueerd met een grote pantry, geweldige koffie en thee, verschillende zitjes, diverse werkplekken en heel veel groen.
Het aantal en type werkplekken zijn zorgvuldig in samenwerking met de medewerkers in co-creatie sessies bepaald zodat deze optimaal aansluit bij de manier van werken, met een duidelijke focus op samenwerken en sociale cohesie van de diverse lines of services binnen de BDO organisatie. Er zijn ook concentratie werkplekken en stilteruimten alleen minder in aantal omdat geconcentreerd werken ook vanaf de thuiswerkplek kan worden uitgeoefend. De look & feel en wayfinding van deze locatie sluit aan op het werkveld van BDO, de grootste havenstad van Europa. De stilteruimten en coupéplekken zijn vormgegeven als zeecontainers in een speciale messing kleur. Voor de vergader- en ontmoetingsruimten zijn speciale wanden en vloerbedekking dessins ontworpen van markante plekken en gebouwen in Rotterdam. Het gehele kleurenpallet varieert per verdieping en sluit aan op de corporate identity van de onderneming.

bottom of page