Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Deventer Theater

Client: Deventer Schouwburg | Deventer, November 2010

Assignment: Renovation, expansion, sustainability and redesign of the Schouwburg.

The Deventer Schouwburg is the stage of the city, a meeting place for makers and visitors. Everyone must feel welcome there. M + R designed an open and multifunctional interior for this. The large foyer on the ground floor works through the transparent facade as a continuation of the public area. Two high, glass revolving doors bring the visitor 'on stage' with a theatrical gesture. Bar, wardrobe and restaurant area are situated in such a way that the foyer can also be used for presentations or receptions, for example. Moreover, the stairs are combined with generous, organically shaped stages / seating areas and thus form an integral part of the space. Large sliding doors make it possible to use the foyer separately, so that the theater can be operated more efficiently. The foyers on the first and second floor have been modified in style and have a new bar and a raised stage.