Just like other websites, we too use cookies (and similar technologies) to make your visit to our website easier and more personal. Besides that we and 3rd parties are able to adjust our ads to your interests and enable you to share information via social media. By continuing to use our website you agree with this.

 

Theater de Maaspoort

Client: Theater de Maaspoort | Venlo, November 2011

Assignment: The new theater 'the Maaspoort' in Venlo, renovation, concealment and redesign

Theater 'de Maaspoort' will soon be a new and contemporary theater complex. During the extensive metamorphosis of the theater, all the public areas, the large theater hall, the facade and the offices were renovated in the first phase. A contemporary brasserie has also been created: Pollux. The second phase will be followed by an additional theater hall and a restaurant with an outdoor terrace on the second floor. The complete renovation and new construction of Theater de Maaspoort is expected to be operational in February 2013.

For the renewed theater on the Maas, M + R has taken interior architecture, this important lifeline for the city of Venlo, as a source of inspiration; Where the wide stream of the Maas ... .., the banks, the landing place, the theater; the gateway to art and culture; reflection, emotion, astonishment and wonder, stage of the city. The images of boulders, ships and jetties are used as a metaphor for the interior of the renovated theater. The interior is predominantly warm white with purple accents composed of natural sustainable materials where the design is inspired by shipping, such as the bars. The movable benches are ships moored in the theater café and restaurant, and there are boulders in the foyers that have been taken along by the river. The floor is like a wooden jetty on the quay surrounded by running water.