top of page

Het Cultuurhuis brengt mensen en organisaties bij elkaar

M+R interior architectuur realiseerde in opdracht van de stichting Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek het interieur voor de horeca; bibliotheek; cultuurcluster, theater en culturele instelling zoals de toneel- en muziekvereniging. Het interieur ontwerp sluit aan op de archetype van het Cultuurhuis, de interieur architectonische vormgeving ademt een totaal beeld uit, is flexibel en duurzaam. De centrale ontmoetingsruimte ruimte is een geïntegreerd ontwerp, waarbij de horeca en de bibliotheek naadloos in elkaar versmelten. De presentatie van de collectie is flexibel en kan makkelijk worden verplaatst zodat de ruimte multifunctioneel gebruikt kan worden.

Verbinden en samenwerken: twee sleutelwoorden waar het Cultuurhuis voor staat. Het Cultuurhuis biedt activiteiten voor jong en oud en dit zoveel mogelijk in samenwerking met verenigingen, scholen, ondernemers en winkeliers uit Krimpen aan de Lek en daarbuiten De activiteiten in het Cultuurhuis vallen in de categorieën ‘Cultureel’, ‘Creatief’, ‘Educatief’ en ‘Informatief’.

De missie van het Cultuurhuis is het uitwerken van een integraal maatschappelijk- en zakelijk dienstenaanbod op maat op het gebied van o.a. wonen, welzijn, educatie, kunst en cultuur. Geconcentreerd onder één dak, laagdrempelig met een gezamenlijke programmering van activiteiten onder één beheer en één aansturing. M+R tekende voor deze bruisende ontmoetingsplaats te in het nieuwe dorpshart van Krimpen aan de Lek.

Het ‘Kulturhus’ voor verbetering welzijn en vitaliteit van dorpen en wijken.
Waar mensen samen komen, gebeurt iets. Het woord Cultuurhuis komt van ‘Kulturhus’ en is een Scandinavisch begrip. Het staat voor een veelzijdig gemeenschapscentrum waarbij meer wordt gedeeld dan alleen de voordeur. In Krimpen aan de Lek is het begrip ‘Kulturhus’ vertaald in Cultuurhuis. Het Cultuurhuis zijn al de culturele voorziening onder één dak in Krimpen aan de Lek. Het gezamenlijk beheer en een gezamenlijke programmering door de deelnemende organisaties spelen een grote rol in het functioneren van het Cultuurhuis.


M+R interior architecture realized the interior for the catering industry on behalf of the Cultuurhuis foundation in Krimpen aan de Lek; library; culture cluster, theater and cultural institution such as the theater and music association.

Project:

2007

Year:

Krimpen aan de Lek

Place:

Town hall

LIBRARY

Bibliotheek Krimpen aan de Lek

Description:

bottom of page