top of page
Innovatieve werkomgevingen

De manier waarop we werken, is de afgelopen jaren enorm veranderd. De wereld is binnen handbereik, en dat 24 uur per dag. Met de komst van wifi, laptops, tablets en smartphones zijn we niet meer gebonden aan een vaste werkplek. We maken gebruik van flexplekken en werken met hetzelfde gemak thuis of op locatie, waar dan ook ter wereld. Op een moment dat het ons uitkomt. Dat we files en overvolle treinen daarmee kunnen vermijden, onze reiskosten drukken en minder CO2 uitstoten, is mooi meegenomen.

INNOVATIEVE HYBRIDE WERKOMGEVINGEN

OVER M+R INTERIEURARCHITECTUUR

WERKWIJZE

Kostenbesparingen en duurzaamheid kunnen een directe aanleiding zijn om plaats- en tijdsonafhankelijk te gaan werken, net als beoogde strategische doelen. In alle gevallen geldt dat behoefte, draagvlak en visie belangrijke vereisten zijn bij het implementeren van een innovatief werkconcept. Bij M+R interior architecture ontwerpen we daarom niet alleen interieurs, maar denken we ook na over hoe we de organisatie kunnen steunen in het groeiproces. We dragen bij aan de acceptatie van een innovatieve werkomgeving door een communicatieve rol op ons te nemen en onze ervaringen, kennis en creativiteit in te zetten.

BEHOEFTE, DRAAGVLAK EN VISIE

O1.

Wij weten als geen ander hoe een innovatief interieurontwerp bijdraagt aan een sterke en gezonde bedrijfscultuur en daarmee aan het succes van de organisatie. Een prettige werkomgeving waarin alles klopt, inspireert je mensen om het beste uit zichzelf te halen en stimuleert hun ontwikkeling. Werkproces, welzijn en productiviteit worden opti­maal gefaciliteerd. Een juiste invulling van de ruimte bevordert de interactie en het delen van kennis en zorgt ervoor dat medewerkers zich meer verbonden voelen met de organisatie.

INSPIREREN EN STIMULEREN

O2.

De identiteit, ook wel het DNA van de organisatie, komt terug in ons interieurconcept, waarbij we uiteraard sterk rekening houden met het individu. Het loslaten van een eigen werkplek of kamer vraagt om een andere invulling van het aspect identiteit. Het is belangrijk dat de medewerkers zich verbonden voelen met de onderneming, vooral als je het werken elders (thuis) gaat faciliteren. Medewerkers verleiden met een aantrekkelijke, inspirerende werkomgeving of ontmoetingsplek is essentieel. 

IDENTITEIT

O3.

Voor M+R interior architecture bestaat een ‘one size fits all’ huisvestingsconcept ­niet. Elke situatie is immers uniek en vraagt om maatwerk. Bedrijfscultuur, werkprocessen en ambitie spelen een belangrijke rol binnen de fysieke werkomgeving. In onze ontwerpen staat de mens centraal, want een innovatieve werkomgeving functioneert alleen als deze werkbaar is voor iedereen binnen de organisatie. Voordat we starten met een ontwerp, beginnen we daarom altijd met een werkprocesanalyse. We brengen de manieren van werken, de behoeftes van de verschillende gebruikers en de organisatie in kaart door middel van workshops, interviews en bezoeken aan referentieprojecten. Door onder andere co-creatie-sessies ontwerpen we sámen met de gebruikers, wat zorgt voor een breed draagvlak binnen de gehele organisatie.

MAATWERK EN DRAAGVLAK

O4.

Wij vinden dat een kantooromgeving comfortabel en inspirerend hoort te zijn. Beleving, sfeer en functionaliteit moeten kloppen. Innovatieve werkomgevingen bieden, zowel voor medewerkers als bezoekers, de juiste balans tussen open en transparant en tussen besloten en geborgen. Door de juiste mix van dynamische en rustige zones verbeteren zowel onderlinge communicatie als productiviteit.

DE JUISTE BALANS

O5.

Een hoge medewerkerstevredenheid staat bij ons voorop, op de voet gevolgd door duurzaamheid. We willen onderscheidend zijn, met als uiteindelijke doel een iconisch project dat lang meegaat en niet snel verveelt. Natuurlijk maken we in ons vakgebied veelvuldig gebruik van grondstoffen, zorgen we voor cO2-uitstoot en afval. De kunst is om houdbare interieurs te maken. Dat doen we door recycling en upcycling van producten en door het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen. Dit alles zorgt voor een comfortabele en uitnodigende werkomgeving die medewerkers optimaal ondersteunt in hun welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

DUURZAAMHEID

O6.

Innovatieve werkomgevingen
bottom of page