top of page
M+R BDO DenHaag_0112703.jpg

ONZE VISIE

ONZE VISIE OP INNOVATIEVE WERKOMGEVINGEN

architectuur + interieurarchitectuur projecten
 

M+R zwarte plus.png

Our responsibility is creating sustainable architecture that can stand the test of time

M+R interior architecture

black-arrow-down.gif

INNOVATIEVE WERKOMGEVINGEN

M+R interior architecture heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd op het gebied van het ontwikkelen en ontwerpen van innovatieve werkomgevingen. De eerste innovatieve werkomgeving werd in 2005 gerealiseerd voor Aramis Wonen te Roosendaal.

opsomming

01.

INNOVATIEF WERKEN

Het innovatief werken in Nederland is een ontwikkeling die enkele jaren geleden is ingezet, enerzijds is het tijd en plaats onafhankelijk werken mogelijk geworden door de toenemende kwaliteit en mogelijkheden van communicatiemiddelen. Door het wereldwijde web en e-mail is de wereld binnen handbereik en dit 24 uur per dag. Anderzijds is deze ontwikkeling het gevolg van de beperking mobiliteit door files en overbelasting capaciteit openbaar vervoer; toenemende reiskosten en belasting van het milieu (CO2) en de toenemende huisvestingskosten. Het efficiënt omgaan met onze mobiliteit en huisvestingswensen leidt tot nieuwe samenwerkingsvormen en vraagt om meer flexibiliteit;

02.

DE WERKOMGEVING

Deze veranderingen vragen om een andere werkomgeving. Daarvoor hoeft u echt niet een nieuw pand te betrekken. En hoe de ideale werkomgeving eruit ziet, is voor elke organisatie anders. Bijvoorbeeld kan men kiezen voor een werkomgeving die is gebaseerd op activiteiten en uitnodigt tot ontmoeten. Ook thuiswerken kan integraal worden opgenomen in het werkconcept voor een onderneming;

03.

FLEXIBELE WERKOMGEVING

In een flexibele werkomgeving is informatie onafhankelijk van tijd en plaats. Mensen kunnen altijd en overal werken. Dat maakt het mogelijk ze een werkomgeving te bieden op basis van activiteiten: geconcentreerd werken in een stilteruimte, overleggen in een vergaderruimte, of brainstormen in een inspirerende ruimte of vanuit thuis. Zo wordt elke activiteit optimaal gefaciliteerd.

04.

ONTMOETEN

Als een werkomgeving is gemaakt om te ontmoeten, ontstaan er nieuwe manieren van samenwerken. Die samenwerking kunnen door de medewerkers meteen worden vorm gegeven in de daarvoor geschikte ruimtes. Van een klein kantoor in huiskamerstijl tot bijvoorbeeld een auditorium voor grote groepen. 

05.

SAMENWERKEN ALS SLEUTEL TOT GROEI

De hoeveelheid informatie binnen organisaties neemt steeds meer toe. Niemand kan dit nog in zijn eentje bevatten. En geen archiefkast is groot genoeg. Door data en expertise snel en gemakkelijk digitaal te kunnen laten delen, groeit de kennis in uw organisatie. Zo kan de overweldigende informatiestromen juist in uw voordeel werken.

06.

GROENER EN KOSTEN EFFICIËNTER

Met een werkomgeving die past bij het nieuwe werken kunt u ook duurzamer ondernemen. Omdat samenwerking en communicatie zoveel mogelijk digitaal is, verbruikt men veel minder papier. En als mensen minder hoeven te reizen, is de CO2-uitstoot ook veel lager.
Bovendien levert het nieuwe werken kostenbesparing op. Er is minder kantoorruimte nodig, omdat de medewerkers vaker thuis of onderweg werken. Dat scheelt aanzienlijk in huur- en energiekosten. En omdat de medewerkers geen vaste werkplek meer hebben, hooguit een locker, zijn ook interne verhuizingen geen grote kostenpost meer.

black-arrow-down.gif
CTA
bottom of page