top of page
eet- werkcafé clubhuis kantoor BDO Enschede ontwerp M+R

M+R interior architecture heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd op het gebied van het ontwikkelen en ontwerpen van innovatieve werkomgevingen. De eerste innovatieve werkomgeving werd in 2005 gerealiseerd voor Aramis Wonen te Roosendaal.

INNOVATIEVE HYBRIDE WERKOMGEVINGEN

VISIE M+R INTERIEURARCHITECTUUR

ONZE VISIE

Het innovatief werken in Nederland is een ontwikkeling die enkele jaren geleden is ingezet, enerzijds is het tijd en plaats onafhankelijk werken mogelijk geworden door de toenemende kwaliteit en mogelijkheden van communicatiemiddelen. Door het wereldwijde web en e-mail is de wereld binnen handbereik en dit 24 uur per dag. Anderzijds is deze ontwikkeling het gevolg van de beperking mobiliteit door files en overbelasting capaciteit openbaar vervoer; toenemende reiskosten en belasting van het milieu (CO2) en de toenemende huisvestingskosten. Het efficiënt omgaan met onze mobiliteit en huisvestingswensen leidt tot nieuwe samenwerkingsvormen en vraagt om meer flexibiliteit.

INNOVATIEF WERKEN

O1.

Deze veranderingen vragen om een andere werkomgeving. Daarvoor hoeft u echt niet een nieuw pand te betrekken. En hoe de ideale werkomgeving eruit ziet, is voor elke organisatie anders. Bijvoorbeeld kan men kiezen voor een werkomgeving die is gebaseerd op activiteiten en uitnodigt tot ontmoeten. Ook thuiswerken kan integraal worden opgenomen in het werkconcept voor een onderneming.

DE WERKOMGEVING

02.

In een flexibele werkomgeving is informatie onafhankelijk van tijd en plaats. Mensen kunnen altijd en overal werken. Dat maakt het mogelijk ze een werkomgeving te bieden op basis van activiteiten: geconcentreerd werken in een stilteruimte, overleggen in een vergaderruimte, of brainstormen in een inspirerende ruimte of vanuit thuis. Zo wordt elke activiteit optimaal gefaciliteerd.

FLEXIBELE WERKOMGEVING

03.

Als een werkomgeving is gemaakt om te ontmoeten, ontstaan er nieuwe manieren van samenwerken. Die samenwerking kunnen door de medewerkers meteen worden vorm gegeven in de daarvoor geschikte ruimtes. Van een klein kantoor in huiskamerstijl tot bijvoorbeeld een auditorium voor grote groepen. 

ONTMOETEN

04.

De hoeveelheid informatie binnen organisaties neemt steeds meer toe. Niemand kan dit nog in zijn eentje bevatten. En geen archiefkast is groot genoeg. Door data en expertise snel en gemakkelijk digitaal te kunnen laten delen, groeit de kennis in uw organisatie. Zo kan de overweldigende informatiestromen juist in uw voordeel werken.

SAMENWERKEN ALS SLEUTEL TOT GROEI

05.

Met een werkomgeving die past bij het nieuwe werken kunt u ook duurzamer ondernemen. Omdat samenwerking en communicatie zoveel mogelijk digitaal is, verbruikt men veel minder papier. En als mensen minder hoeven te reizen, is de CO2-uitstoot ook veel lager.
Bovendien levert het nieuwe werken kostenbesparing op. Er is minder kantoorruimte nodig, omdat de medewerkers vaker thuis of onderweg werken. Dat scheelt aanzienlijk in huur- en energiekosten. En omdat de medewerkers geen vaste werkplek meer hebben, hooguit een locker, zijn ook interne verhuizingen geen grote kostenpost meer.

GROENER EN KOSTEN EFFICIËNTER

06.

Interieurarchitect
bottom of page