top of page

MCB levert al meer dan 75 jaar metaal. MCB is een metaalgroothandel. De mensgerichte benadering van de organisatie staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Maar bovenal biedt MCB haar relaties verbetering, innovatie, ambitie en groei: ‘Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners” aldus MCB.

ontwikkelen van een innovatief kantoorlandschap

Opdracht:

2020

Jaar:

Valkenswaard

Plaats:

MCB international fase 2

NIEUW KANTOORLANDSCHAP

Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken van MCB is het mogelijk om de dienstverlening, advisering en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen. MCB draagt bij aan het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie.

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven op de 1e verdieping van het hoofdkantoor, deze ruimte is medio 2017 opgeleverd. Deze presentatieruimte is de aanleiding voor de verdere revitalisatie en vernieuwing van het hoofdkantoor. Met het ontwerp heeft M+R de basis gelegd voor de corporate uitstraling van het gebouw als verlengstuk van de nieuwe huisstijl. In samenwerking met de medewerkers en directie van de onderneming heeft M+R een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en vormgegeven. De entree en de kantoorvleugels zijn omgebouwd tot een duurzame innovatieve activiteit gerelateerde werkomgeving waarbij metaal en aluminium producten op een unieke wijze worden toegepast in de vorm van akoestische scheidingen, wanden en presentaties.

Nieuwe innovatieve kantooromgevingen moeten met de ervaring die we hebben opgedaan met de pandemie COVID heel uitnodigend zijn, veel meer ruimte bieden aan ontmoeten; kennisdelen en vooral inspirerend zijn. Geconcentreerd werken kan immers ook vanuit de thuiswerkplek. We hebben in de grote open werkomgeving follies geplaats die fungeren als overlegruimten, iedere follie heeft een speciale afwerking gekregen met een samenstelling van de diverse materialen die MCB levert aan metaalverwerkende bedrijven zoals o.a.: Roestvrij staal; Flat carbon steel; Aluminium; lange profielen. De producten zijn op een speciale wijze toegepast en verwerkt in de wandafwerking. Stalen geperforeerde gordijnen diene als separaties van de werkplekken. De kantoorvleugel is volledig verduuzaamd, de glasgevels; nieuw groen dak met isolatie; verduurzamen van de klimaatinstallatie en verlichting.

De laatste stap is de herinrichting van de entree en de directievleugel met een duurzaam en tijdloos design op basis van staal en aluminium producten van MCB. De nieuwe transparante draaideur in de entree leid je over een speciale stalen vloer naar de receptie. De scheidingswanden zijn eveneens voorzien van geperforeerde stalen gordijnen en donkere stalen wanden. Het meubilair is gemaakt van staal en hout. De grote vergaderruimte is tevesn als een losse unit in de ruimte geplaatst, door het gebruik van glazen scheidingswanden en een goed doordachte indeling ziet de entree er heel uitnodigend, open en ruimtelijk uit.

Omschrijving:

bottom of page