top of page

Voor de organisatie die sinds 2000 gehuisvest in drie monumentale grachtenpanden in Amsterdam heeft M+R voor deze panden een innovatieve werkomgeving ontwikkeld. Naast het monumentale 18e-eeuwse interieur voornamelijk in Lodewijk XIV-stijl, heeft het pand een kantoorgebouw dat medio vorige eeuw (1953) werd gerealiseerd

Restauratie, verbouwen en herinrichten van drie monumentale grachtenpanden.

Opdracht:

2021

Jaar:

Amsterdam

Plaats:

Richemont

OFFICE AMSTERDAM FASE 2

Voor het project heeft M+R een historisch kleuronderzoek laten uitvoeren, dat als uitgangspunt fungeerde voor de restauratie van monumentale grachtenpanden en de zorgvuldig gekozen samenstelling van materialen en kleurenpalet.

Het kantoorgebouw heeft in totaal 7 verdiepingen, de bovenste verdieping is omgebouwd tot een eet- werkcafé met een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. Het interieur is gebaseerd op natuurlijke warme beige kleuren, de meubels zijn gemaakt van duurzaam hout, messing en marmer.
Het interieur sluit aan bij de visie van Richemont; kwaliteit; zorgvuldige detaillering en vakmanschap. De gekozen Kvadrat bekleding en tapijten sluiten hier prachtig bij aan.De wanden met de monumentale houten lambrisering zijn voorzien van bijzonder duurzame linnen wandbekleding.
Het gehele interieur straalt rust en comfort uit en is tijdloos, zo ontworpen dat het jaren mee kan, de beste keuze volgens de visie van M+R voor duurzame projecten. Op elke verdieping is een huiskamer met verschillende zitjes en overleg plekken, een volledig ingerichte pantry en bar, voor ontmoeten en samenwerken. De innovatieve werkomgeving is uitgerust met in hoogte verstelbare zit-sta bureaus, stilteplekken en overlegplekken. Er is veel aandacht besteed aan het klimaat en de akoestiek van de werkvloeren. Ook hier is de kleurstelling neutraal met enkele messing accenten, zoals de gependelde armaturen boven de werkplekken.
Speciaal ontworpen kasten met beplanting en ‘roomdividers’ zorgen voor een rustgevende, inspirerende en comfortabele werkomgeving.

Zelfs de bewegwijzering en de iconografie is speciaal ontworpen door M+R.

Omschrijving:

bottom of page