top of page

Voor het ontwerp van de business lounge zijn we geïnspireerd door de golfbewegingen in het leven van Chagall, zijn verblijf in Rusland; Frankrijk en de VS en nog meer de artistieke prestaties; de golfbewegingen komen tot uitdrukking door het gebruik van de rivier de Wolga als metafoor. De vloeiende beweging van het stroomgebied heeft de eilanden gedefinieerd met zitgedeeltes en de muren zijn opgebouwd uit geologische lagen die zijn ontstaan door de slijtage van het water dat door de rivier stroomt. Begonnen door de bron, de fontein bij de ingang. De eilanden zijn verhoogde vloeren zodat de bezoekers een goed overzicht hebben in de lounge 'de bezoeker staat op het podium'.

Concept en ontwerp van de Business Lounge | nieuwe Terminal C - International Flights

Opdracht:

2020

Jaar:

Moscow

Plaats:

Sheremetyevo Airport

BUSINESS LOUNGE

M+R interior architecture won de opdracht voor het lounge ontwerp na een internationale competitie. De lounge is ongeveer 1.900 vierkante meter groot, heeft een capaciteit van 385 zitplaatsen en bevindt zich in de nieuwe uitbreiding van de terminal C op de internationale luchthaven Sheremetyevo Moskou.De muren zijn willekeurig gevormd en golven door de ruimte, elke laag heeft zijn eigen kleur en structuur. De lagen zijn geaccentueerd met indirecte lichtlijnen voor een dramatisch effect. De architectonische kolommen tonen afbeeldingen van schilderijen van Chagall, uitgevoerd in glasmozaïek. De lounge is visueel ingedeeld met drie accentkleuren uit schilderijen van Chagall en ook vertaald in de bekleding van het meubilair. Achter de receptie is een grote gebrandschilderde muur die indirect is verlicht gebaseerd op het werk van Chagall met verstelbare glazen delen.

Het verlichtingsconcept met indirecte ledverlichting accentueren de plafondeilanden met haar lagen. De vloerbedekking is gemaakt van duurzame cradle to cradle materialen. De speciaal gevormde banken met hoge rugleuningen van gewatteerde stof zorgen voor intimiteit en akoestische kwaliteit. Een groene plantenmuur en de fontein zorgen voor een natuurlijke sfeer. De lounge heeft een serene uitstraling met ingetogen verlichting en kleuren die bijdragen aan het gevoel van rust en ontspanning, met highlights als de indrukwekkende glasmozaïekwanden in de toiletten en douches. De receptie en de fontein zijn gemaakt van massief wit marmer en messing details. Het verlichtingsconcept is ontworpen door M+R.

Omschrijving:

bottom of page