top of page

HERE is een bedrijf dat mede-eigendom is van drie Duitse autofabrikanten: Audi, BMW en Daimler. HERE is een veelzijdig bedrijf in het verstrekken van kaartgegevens, technologieën en diensten aan de automotive industrie, consumentenmarkt en het bedrijfsleven.
“HERE Technologies, is een Open Location Platform Company, stelt mensen, bedrijven en steden in staat om de kracht van de locatie te benutten. Door de wereld op de hoogte te brengen via de lens van de locatie, kunnen ze hun klanten betere resultaten laten bereiken. Van het helpen van een stad de infrastructuur te beheren of een onderneming te optimaliseren zijn medewerkers veilig te laten rijden naar hun bestemming”.

Revitalisatie, verduurzamen en herinrichting met een innovatieve werkomgeving

Opdracht:

2016

Jaar:

Eindhoven

Plaats:

HERE Technologies

HERE KANTOOR

Juli 2016 verhuisde HERE naar de nieuwe locatie in het centrum van Eindhoven; naar de Kennedytoren gelegen bij het centraal stations. Nadat de eerste verdiepingen in gebruik zijn genomen is vervolgens de 11e, 12e en 13e verdieping gerealiseerd, het project is in Juli 2017 gerealiseerd en opgeleverd.
M+R interior architecture heeft de nieuwe innovatieve werkomgeving voor HERE ontwikkeld en vormgegeven. Elke verdieping heeft een andere indeling gekregen als gevolg van de dominante stalen kolommenstructuur in het gebouw, deze varieert per verdieping. Het ontwerp is per verdieping voorzien van een thematische ontwerp; een wereld regio met een eigen kleurconcept. Dit refereert aan de kerntaak van HERE: navigatie. Het basis concept voor HERE is: 'office mapping from world to desk'. Iedere verdieping heeft fotografie (from above) en benamingen van de betreffende regio inclusief de GPS Coördinaten. Op de glasgevels zijn hier en daar icoontjes aangebracht die unieke plekken in Eindhoven aanduiden als een navigatiesysteem.

De Kennedytoren kent meerdere huurders. In het gebouw zijn geen horeca c.q. restaurant faciliteiten aanwezig, deze zijn in de omgeving voldoende te vinden. Voor het interieur concept heeft M+R een generiek indelingsplan ontwikkeld, voor ontmoeten; formeel en informeel, samenwerken, kennisdelen, brainstormen, werken, ontspannen etc. Op iedere verdieping is de entree voorzien van een grote vergaderruimte. De werkomgeving is gesitueerd aan de glazen gevels. Hier is een variatie aan werkplekken opgesteld; open werkplekken, samenwerkplekken, stilteruimten en teamruimten. Elke cluster van werkplekken; maximaal 8 heeft haar eigen ruimte in de openruimte voorzien van halfhoge of hoge afscheidingen waardoor privacy en rust wordt gewaarborgd. In het middengebied zijn de ondersteunende functies ondergebracht; zoals een ‘communal area’ voor overleg, teammeetings en ontmoeten, er zijn speciale telefoon ruimten, vergaderruimten en er is een service area met food & beverage voorzieningen, printfaciliteiten met hoge zitjes aan de gevel. Deze zijn geschikt voor te werken, overleggen en ook te lunchen met een prachtig uitzicht over Eindhoven. Overal zijn stroomvoorzieningen opgenomen en er is een krachtig draadloos netwerk. Er is een zorgvuldig klimaatconcept bedacht en er is een akoestisch plan ontwikkeld; comfortklasse A. Zodat er geen overlast is voor de medewerkers. Het geluid (spraak) wordt geabsorbeerd door speciale akoestische wandpanelen van antisone plaatmateriaal of akoestische fotowanden. Op diverse posities zijn gestoffeerde separaties met geïntegreerde whiteboards en akoestische glasgordijnen geplaatst. De binnenwanden zijn maximaal transparant en voldoen aan de hoogste geluidseis. De vloerbedekking zorgt voor absorptie van het contactgeluid.

Omschrijving:

bottom of page