top of page

Innovatieve ontmoetingsplekken in historisch Provinciehuis Zeeland by M+R

Bijgewerkt op: 4 sep.

Het ontwerp van de entree van het Provinciehuis Zeeland is met de realisatie van de uitbreiding eet-werkcafé en een extra commissie-vergaderzaal nu in zijn geheel gerealiseerd. In 2015 is de eerste fase, de ontmoetingsruimte met vergadercentrum en de binnentuin opgeleverd, daarna in 2021 volgde de realisatie van de flexwerkruimten met extra vergaderruimten en de entree van het Provinciehuis Zeeland.
entree met zwart stalen getogen glasdeuren
nieuwe commissie vergaderruimte in het Provinciehuis Zeeland

Binnen het historische Provinciehuis in Middelburg, dat dateert uit de twaalfde eeuw, heeft M+R interior architecture een complete innovatieve omgeving voor ontmoeten en werken gecreëerd met een duidelijke publieke functie. Met respect voor de monumentale structuur van het gebouw heeft M+R grote openingen gecreëerd, waardoor de verschillende ruimte zich openvouwen naar de verbindingsgang rondom deze binnentuin.


Provinciehuis Zeeland entree gebouw A by M+R
indelingsplan gebouw A met de verschillende ontmoetingsruimten

Deze openingen zijn ontworpen als een lijnenspel van verbindingen, geïnspireerd op de stedenbouwkundige vernieuwingsplannen van Georges-Eugène Haussmann voor de Avenue des Champs-Élysées in Parijs, en als metafoor voor een paalhoofd met haar karakteristieke indrogingsscheuren, als een centrum met verbindingslijnen. De verbindingslijnen hebben de verschillende omliggende ruimten en het gebruik ervan gedefinieerd, waarbij de ontstane eilanden verschillende ontmoetings- en overlegplekken vormen. De kleurstelling van de ruimte is in overeenstemming met het kleurenpalet van de Provincie Zeeland, en het materiaalgebruik is geïnspireerd op folklore, echter vertaald naar moderne en duurzame toepassingen. Voor de verschillende ruimten heeft M+R speciaal tapijtdessin ontworpen. Het lijnenspel strekt zich uit tot in de binnentuin, waar houten vlonders (pieren) zijn geplaatst, die een natuurlijke relatie leggen naar de entree en omliggende functies.


interieur vernieuwde entree Provinciehuis Zeeland
Provinciehuis Zeeland entree by M+R

Daarnaast heeft M+R interior architecture een innovatieve werkomgeving ontworpen voor gebouw G, de Librije dat in 2018 is gerealiseerd, met behoud van respect voor het monumentale karakter van het gebouw. In nauw overleg met de medewerkers van de Provincie Zeeland zijn inspiratiesessies gehouden om tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Het ontwerp weerspiegelt het DNA van de Provincie Zeeland, en voor het inbouwpakket zijn biobased natuurlijke producten en materialen gekozen, zoals natuursteen, glas en hout - materialen die in de nabije omgeving te vinden zijn.

Elke twee jaar wordt de Abdij het middelpunt van de Four Freedom Awards, waar de wereld samenkomt. De rijke historie en diepgewortelde tradities van de Abdij gaan hand in hand met moderne ontwikkelingen. Met de ontmoetingsfunctie vervult de Abdij een cruciale rol in het werkproces van de Provincie, waar mensen op eigentijdse wijze en in diverse vormen samenkomen, geheel in de stijl van Zeeland: land in zee.Provinciehuis Zeeland ontmoetingsruimte
wandsparing met stalen ligger naar ontmoetingsruimten

Provinciehuis Zeeland ontmoetingsruimte by M+R
ontmoetingsruimte met eilanden in kleur + zitjes

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
vergaderruimte flexwerkruimten

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
wandopeningen met stalen ligger doorkijk naar vergaderruimte

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
diverse ontmoetings en brainstormplekken + flexwerkruimten

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
vergaderruimte

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
flexibele ruimten met verrijdbare kasten met poefjes

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
huiskamer met commissie vergaderzaal

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
entreedeuren naar commissie vergaderzaal

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
eet- werkcafé Provinciehuis Zeeland

Provinciehuis Zeeland flexwerken by M+R
vaste bank in het eet- werkcafé Provinciehuis Zeeland

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page