top of page

M+R wint ontwerp competitie voor historisch schoolgebouw Mediacollege Amsterdam

Bijgewerkt op: 21 meiAmsterdam, 17 november 2023 — M+R interior architecture heeft de ontwerpcompetitie gewonnen voor de renovatie van het historische schoolgebouw van Mediacollege Amsterdam. Deze vakschool voor creatief en technisch talent was eerder bekend in de jaren dertig als de ‘Amsterdamsche Grafische School’. Het schoolgebouw werd ontworpen door Heineke en Kuipers architecten.


De opdracht omvat een grondige verbouwing, verduurzaming en herinrichting van dit historische schoolgebouw. Het doel is om de unieke merkidentiteit van Mediacollege Amsterdam op een innovatieve manier te integreren. Het uiteindelijke resultaat wordt een inspirerende en multidisciplinaire leeromgeving, geschikt voor mbo- en vmbo-studenten. De herinrichting biedt studenten de mogelijkheid om hun vaardigheden en creativiteit te ontwikkelen in diverse media-gerelateerde disciplines.
M+R Interior Architecture overtuigde de jury met een visionaire aanpak waarbij de historische kenmerken van het gebouw behouden blijven. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor moderne, innovatieve leermethoden. Dit project zal de historische waarde van het gebouw behouden, en een brug slaan tussen het verleden van de Amsterdamsche Grafische School en de toekomstgerichte visie van Mediacollege Amsterdam.

“Our responsibility is creating sustainable architecture that can stand the test of time”


Over M+R Interior Architecture: Ons bureau heeft een uitgebreide staat van dienst op het gebied van restauratie en herbestemming van historische gebouwen die een significante rol spelen in het collectieve geheugen en de geschiedenis van Nederland.


Duurzaamheid door Behoud en Herbestemming Wij zijn van mening dat het behoud en de herbestemming van bestaande monumentale gebouwen een van de meest circulaire benaderingen is en draagt bij aan een duurzame toekomst van bestaande en monumentale gebouwen.


Onze Missie in de Interieurarchitectuur Onze missie is om cultureel erfgoed te behouden, het welzijn van mensen te bevorderen en het verleden naadloos met de toekomst te verbinden via doordachte architectuur. Samen streven we ernaar om ruimtes te creëren die de verhalen van ons erfgoed vertellen, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan de hedendaagse behoeften en uitdagingen.


Comments


bottom of page