top of page

Multi-tenant building Dorgelo - Eindhoven

Bijgewerkt op: 14 dec. 2023

Tijdens de Corona epidemie werden veel werknemers verzocht thuis te werken, nu er tekenen zijn dat we het virus beter in bedwang hebben zien de werkgevers ook weer graag dat medewerkers naar kantoor komen. Dit laatste blijkt niet altijd even gemakkelijk, mede gezien de bezetting van de werkplekken bij veel ondernemingen. Natuurlijk biedt thuiswerken veel voordelen, we hoeven niet meer te reizen, dat scheelt tijd en is ook nog eens goed voor het milieu.


Opdrachtgever: 

Dorgelo, Eindhoven

Opdracht: 

ontwerpen van het entreegebied waar men kan ontmoeten, overleggen, werken, eten en drinken



De keerzijde is dat organisaties die veel waarde hechten aan dat medewerkers zich verbonden voelen met de onderneming, zien dat het thuiswerken minder bijdraagt aan het teamverband. Voor de teambuilding is het daarom wenselijk dat medewerkers wel de weg naar het kantoor vinden. Daarnaast zijn de voordelen van fysiek samenwerken dat men eenvoudig kennis en ervaringen kunnen delen en wordt het ontmoeten met collega’s als een zeer positief aspect ervaren. Veel ondernemingen zoeken naar middelen het ‘wij-gevoel’ te versterken en ook de medewerkers te stimuleren minimaal 3 dagen per week op kantoor te zijn.


Voor het Dorgelo gebouw in Eindhoven, waar meerdere bedrijven zijn gevestigd, heeft M+R een duurzaam concept en ontwerp ontwikkeld in opdracht van de gebouweigenaar CRA Vastgoed. Dat de huidige ‘onpersoonlijke’ entree veranderd in een bruisend ontmoetingsgebied waar men kan werken; overleggen, eten en drinken in een aantrekkelijk ambiance met natuurlijke materialen en veel groen. Het cateringconcept is van Vermaat en sluit aan op de integrale visie een uitnodigende persoonlijke entree te hebben die tevens een aantrekkingskracht heeft voor de verschillende bedrijven en haar medewerkers.


Voor het concept is de entree en entresol samengebracht, een nieuwe open trap verbinding naar de entresol zorgt ervoor dat deze ruimte optimaal gebruikt kan worden, met vergaderruimten die tevens als lunchruimten gebruikt kunnen worden. Een flexibele invulling voor de entresol, die voorheen alleen als doorgang werd gebruikt. De inrichting is laagdrempelig, de receptie is tevens een koffiebar en tijdens de lunch wordt de achterwand geopend zodat men hier, vanuit de keuken, meerdere gezonde lunches en broodjes kan krijgen.


Hier alvast een sneak preview.




Bình luận


bottom of page