top of page

OPGELEVERD | Hybride werken | Clubhuis kantoor in de Melkhal, Enschede

Bijgewerkt op: 14 dec. 2023




Mede door de goede ervaring met het thuiswerken tijdens de Corona-epidemie is het voor veel ondernemers een uitdaging geworden de medewerkers weer naar kantoor te bewegen. Het voordeel van het niet hebben van reistijd en meer flexibiliteit in het indelen van je werkdag zorgen ervoor dat veel medewerkers thuiswerken verkiezen boven een dag op het kantoor. Hoe kun je nu medewerkers verleiden toch naar kantoor te komen?

Allereerst door samen goede afwegingen te maken wat voor de organisatie en de medewerkers het meest aantrekkelijk, praktisch en efficiënts is. Immers zijn de medewerkers het kapitaal goed van vele ondernemingen en dragen juist zij bij aan het succes van de onderneming. En voor veel bedrijven is het waardevol dat de medewerkers enkele dagen per week op het kantoor zijn; voor kennisoverdracht, teambuilding, samenwerken en samen successen vieren etc. Vervolgens het bieden van een uitnodigende inspirerende werkomgeving, dit natuurlijk naast de locatie en goede bereikbaarheid (openbaar vervoer) van het kantoor. Een goed vormgegeven werkomgeving is aantrekkelijk voor de medewerkers en relaties; er is een variatie aan werk- en overlegplekken in een uitnodigende omgeving waarin alles klopt; een juist en gezond binnenklimaat; goede akoestiek; voldoende privacy, innovatief, duurzaam, veel groen en natuurlijk ook voor de inwendige mens moet aandacht zijn. M+R heeft een uitgebreide ervaring in het creëren van de passende werkomgeving, een mooi voorbeeld is het net opgeleverde clubhuis kantoor voor BDO in de oude Melkhal in Enschede.



Voor de nieuwe werk locatie in de provincie Overijssel huurt BDO Accountants & adviseurs een prachtige ruimte in de Oude Melkhal in Enschede. Voor deze markante fabrieksruimte heeft M+R een clubachtig kantoorconcept ontwikkeld in nauwe samenwerking met de medewerkers van BDO. De ‘industriële’ ruimte met de vakwerkliggers en houten delen is onaangetast door de werkruimten, waar akoestische randvoorwaarden gelden, te creëren middels speciale doos in doos constructie. Zo is er een landschap gecreëerd met gesloten en open ruimten, met een variatie aan werkplekken, afhankelijk van de wens geconcentreerd te werken of in team verband. De entree in de werkruimte is vormgegeven als een clubhuis, een eet- werkcafé met keuken; bar; zit- en ontspanningsmogelijkheden.

M+R ontwikkelde voor deze locatie een speciale look & feel, waarbij het thema van verleden, heden en toekomst zijn vertaald in speciaal ontworpen vloerkleden en fotowanden; iedere ruimte heeft zo haar eigen thema: zoals textiel stoffering Bombazijn; de stoommachine Agneta; de melkfabriek Ormet en het future lab met thema technologie en artificiële intelligentie. Doordat M+R heeft getekend voor zowel de architectuur, de inrichting, de kleuren en materialen alsook de wayfinding en thematische aankleding is het één totaal concept geworden; een unieke verschijningsvorm van het gebouw speciaal voor BDO. De eerste ervaringen van de medewerkers zijn lovend, men is trots op het kantoor en haar uitstraling, gezien de bezetting van het kantoor komt men hier graag werken.

bottom of page