top of page

Transformatie van het Maars-bedrijfspand; een duurzame renovatie door M+R

Bijgewerkt op: 13 dec. 2023




M+R ging de uitdaging aan en ontwikkelde een nieuwe aantrekkelijke duurzame gevel, die naadloos aansluit bij de bedrijfsidentiteit van Maars. In een wereld die zich steeds bewuster is van haar ecologische voetafdruk, is het begrip duurzaamheid verder gegaan dan slechts een modewoord om een fundamenteel aspect van de bedrijfsidentiteit te worden voor veel ondernemingen. Maars, een gerenommeerde wereldleider in interieuroplossingen, heeft zich al lange tijd ingezet om haar milieubelasting te minimaliseren, terwijl zij een onwrikbare focus behield op ontwerpkwaliteit. In deze geest zochten zij M+R op om hun bedrijfspand in Harderwijk te renoveren, en de resultaten zijn ronduit opmerkelijk.


M+R's innovatieve benadering van architectuur en hun toewijding aan duurzame ontwerpprincipes stonden centraal in dit ambitieuze project. Wat ooit als een lelijk gebouw werd beschouwd, heeft een volledige transformatie ondergaan die niet alleen de esthetische aantrekkingskracht verbeterde, maar ook de ecologische voetafdruk verminderde. De sleutel tot deze transformatie ligt in de introductie van een nieuwe isolerende schil, die het gebouw nu als een cocon omhult en een elegante en milieuvriendelijke facelift biedt. De keuze van materialen voor de nieuwe gevel van het gebouw was cruciaal om aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Maars te voldoen.




M+R selecteerde zorgvuldig milieuvriendelijke materialen die niet alleen het uiterlijk van het gebouw verbeterden, maar ook de isolatie-eigenschappen ervan. Het resultaat is een gebouw met verbeterde energie-efficiëntie, lagere verwarmings- en koelkosten en een kleinere milieubelasting. Bovendien omarmt het nieuwe ontwerp volledig de bedrijfsidentiteit van Maars, waarbij de waarden van het bedrijf naadloos zijn geïntegreerd in de kern van het gebouw. De moderne, strakke buitenkant weerspiegelt nu de verfijning en innovatie die de interieuroplossingen van Maars definiëren. Het toont hoe doordachte architectuur en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan, ruimtes creërend die niet alleen hun functionele doel dienen, maar ook bijdragen aan een groenere en mooiere wereld.





De expertise van M+R en het engagement van Maars voor milieubewustzijn hebben niet alleen deze structuur een frisse start gegeven, maar hebben ook een schitterend voorbeeld gesteld voor bedrijven overal. Deze opmerkelijke renovatie bevestigt dat schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid harmonieus kunnen samengaan en dat zelfs de meest onaantrekkelijke gebouwen symbolen kunnen worden van vooruitgang en een heldere, groenere toekomst.




Comments


bottom of page