bibliotheken

bibliotheken  |  Bibliotheek Midden Brabant

Bibliotheek Midden Brabant

Tilburg, Februari 2009

Restyling van de bibliotheek Midden Brabant.

Binnen nu en vijf jaar zal de spoorzone in Tilburg ontwikkeld zijn, dit wordt de nieuwe lokatie voor de bibliotheek. Voor de periode tot aan de verhuizing heeft M+R in opdracht van de bibliotheek een totale metamorfose ontwikkeld waarbij nieuwe ontwikkelingen nu al worden toegepast, als een soort proeftuin voor de toekomstige bibliotheek.

Het concept voorziet op de begane grond in een vernieuwde entree met boekinname en informatieservices, een informatieplein met een makkelijk lezen plein en infopunten voor diverse non-profit instellingen, een expositieruimte, een leescafe en een leestheater.

Voor de jeugd is een speciale kleurrijke belevingsruimte gecreerd met grote sculpturale letters, kleuren zijn gebruikt voor het positioneren van de diverse collecties. Ook is er een klein theatertje gerealiseerd voor activiteiten voor de jeugd zoals voorleesmiddagen en schoolexcursies.

Op de verdieping is de gehele volwassenen collectie ondergebracht, thema follies benadrukken de diverse collecties. Deze zijn middels kleur herkenbaar voor thema's zoals o.a. romans; beeld en geluid, actualiteiten, top collecties, jongeren etc. De indeling van de boekenkasten is dusdanig uitgevoerd dat de front van de kasten vanaf ieder standpunt direct zichtbaar is, de gangpaden zijn allen naar de glazen buitengevel gericht.
 

Terug naar boven
Beeldmerk M+R
random header template - HERE 2
Contact
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer