Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Double Tree | by Hilton

Opdrachtgever: Double Tree | by Hilton | Amsterdam, Juni 2011

Opdracht: interieurachitectuur van de publieke ruimten + skylounge

 

Double Tree by Hilton (voorheen Mint Hotel) is een van de grootste hotels in Nederland. Het telt 553 kamers en wordt begin 2011 geopend. Het is gelegen naast het Centraal Station op het Oosterdokseiland. Het interieurconcept van M+R gaat uit van een hoog kwaliteitsniveau en een zakelijke uitstraling. De stijl is tijdloos-modern en comfortabel.

 
De uitdaging daarbij is om binnen de hoge bezettingsgraad van het hotel een intieme omgeving te creëren waarin mensen zich prettig en op hun gemak voelen. Voor de vormgeving liet M+R zich inspireren door de Schotse roots van de hotelketen. Een sfeerbeeld van gestapelde houten whiskyvaten is vertaald in ronde vormen en speciale beplating van de bars. Door vloeren en interieurelementen in dezelfde houtafwerking uit te voeren, wordt een ruimtelijk effect bereikt. Wandbekleding en stoffering zijn in stijl gekozen.