Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Matryoshka LoungeĀ 

Opdrachtgever: Sheremetyevo Airport Moscow | april 2016

Opdracht: concept en ontwerp business lounge international airport

 

Dankzij het succes, de internationale aandacht en waardering voor het speciale ontwerp van de Privium ClubLounge op Schiphol, ontvangt ons bureau regelmatig verzoeken uit het buitenland.

In 2015 werden we benaderd met het verzoek om deel te nemen aan een internationale ontwerpwedstrijd voor een Lounge op Sheremetyevo International Airport. Voor deze lounge heeft M+R het bekende souvenir van Rusland gebruikt als een metafoor voor het ruimteconcept.

Matryoshka's worden sinds ongeveer 1890 geproduceerd in Rusland. De meubelmaker Wassili Petrovich Swjosdokkin en de schilder Sergei Wassiljewich Maljutinde waren de eersten die matryoshka's in Rusland maakten, mogelijk in opdracht van industrieel ontwerper Savva Mamontov. Het idee is waarschijnlijk afgeleid van traditionele Japanse gelukspoppetjes. Ze waren bedoeld als kinderspeelgoed. Op de Exposition Universelle van 1900 in Parijs toonde de vrouw van Mamontov de poppen. Ze kregen een bronzen medaille. Dit was het begin van de populariteit van de Matryoshka.

Het ontwerp van de lounge is verdeeld in een gedeelte voor entree en catering, met een uitgebreid buffet met verschillende zitjes en een lounge met comfortabele stoelen en werkplekken. Een deel van deze lounge wordt gefaciliteerd met toiletten en douches. Sheremetyevo Airport heeft in 2017 de 'business traveller award' gewonnen voor de beste Russische luchthaven en de beste Business Lounge.

Ondertussen heeft M+R twee prestigieuze lounges gewonnen in de competitie, een business en een VIP-lounge, deze lounges zijn opgeleverd in juni 2018.