Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Nieuw kantoorlandschap voor MCB International

MCB levert al 75 jaar metaal. MCB is een metaalgroothandel. De mensgerichte benadering van de organisatie staat garant voor loyaliteit en vertrouwen in de samenwerking. Gekenmerkt door een breed en diep assortiment in staal, RVS, aluminium en non-ferro. Maar bovenal biedt MCB haar relaties verbetering, innovatie, ambitie en groei: ‘Met een open en scherpe blik, dringen we door tot de kern van de business van onze partners” aldus MCB. Dat begrip zorgt voor verbinding. Alleen door deze manier van werken van MCB is het mogelijk om de dienstverlening, advisering en producten tot op de millimeter sluitend te krijgen. MCB draagt bij aan het versterken van de duurzame concurrentiekracht van de maakindustrie.

Voor het hoofdkantoor van MCB heeft M+R interior architecture een speciale klantenruimte vormgegeven en is begin dit jaar opgeleverd. Deze bijzondere ruimte is geschikt voor ontvangst van relaties. Er is een centrale ontvangstruimte met diverse zitjes en een bar. Al de interieuronderdelen zijn gemaakt van staal; RvS of aluminium. De vaste akoestische scheidingswand tussen de ontvangstruimte en de presentatieruimten is gemaakt van Corten staal. Voor het ontwerp van de wanden liet M+R zich inspireren door de prachtige sculpturale objecten van kunstenaar Richard Serra (Guggenhem Museum Bilbao). De wanden zijn zo gepositioneerd dat ze richting geven aan de ruimte en los van de bouwkundige kolommen gehouden waardoor er mooie doorkijken ontstaan. De ruimten worden ontsloten door stalen taatsdeuren geplaatst in stalen kaders. Voor de wanden zijn speciale mallen gemaakt voor het vervaardigen van de Corten staal panelen. Het staal is voorzien van een waslaag zodat het staal niet meer ‘afgeeft’.

De presentatieruimte is de aanleiding voor de verdere revitalisatie en vernieuwing van het hoofdkantoor. Met het ontwerp heeft M+R de basis gelegd voor de corporate uitstraling van het gebouw als verlengstuk van de nieuwe huisstijl. In samenwerking met de medewerkers en directie van de onderneming heeft M+R een innovatieve werkomgeving ontwikkeld en vormgegeven. De entree en de kantoorvleugels worden omgebouwd tot een duurzame innovatieve activiteit gerelateerde werkomgeving waarbij metaal en aluminium producten op een unieke wijze worden toegepast in de vorm van akoestische scheidingen, wanden en presentaties. Nieuwe innovatieve kantooromgevingen moeten veel meer ruimte bieden aan medewerkers voor teambuilding; overleg en kennisdeling. Geconcentreerd werken kan immers ook vanuit de thuiswerkplek. De volgende stap is de herinrichting van de entree en de directievleugel met een duurzaam en tijdloos design op basis van staal en aluminium producten van MCB. De nieuwe transparante draaideur in de entree leid je over een speciale stalen vloer naar de receptie. De scheidingswanden zijn gemaakt van geperforeerd messing gordijn en donkere stalen wanden. Het meubilair is gemaakt van staal en hout.