Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Deventer Schouwburg

Opdrachtgever: Deventer Schouwburg | Deventer, November 2010

Opdracht: Verbouw, uitbreiding, verduurzamen en herinrichting Schouwburg.

 

De Deventer Schouwburg is het podium van de stad, ontmoetingsplek voor makers en bezoekers. Iedereen moet zich er welkom voelen. M+R ontwierp daarvoor een open en multifunctioneel interieur. De grote foyer op de begane grond werkt door de transparante gevel als een voortzetting van het openbare gebied. Twee hoge, glazen draaideuren brengen de bezoeker met een theatraal gebaar ‘on stage’. Bar, garderobe en restaurantgedeelte zijn zo gesitueerd dat de foyer ook voor bijvoorbeeld presentaties of recepties gebruikt kan worden. Bovendien zijn de trappen gecombineerd met royale, organisch gevormde podia/zitgelegenheden en vormen zo een integraal onderdeel van de ruimte. Grote schuifdeuren maken het mogelijk de foyer afzonderlijk te gebruiken, waardoor het theater efficiënter geëxploiteerd kan worden. De foyers op de eerste en tweede verdieping zijn in stijl aangepast en kregen een nieuwe bar en een verhoogd podium.